Vart tog posten vägen?

Det är nu ganska många år sedan de vanliga postkontoren försvann och det istället blev så kallade postutlämningsställen i våra matbutiker. I början tyckte jag att det var bra att man kunde hämta eller lämna paket samtidigt som man handlade och det blev ju längre öppettider oxå. Men jag måste säga att jag genom åren blivit mer och mer besviken på hur detta fungerar. Det närmaste utlämningsstället är idag på Ica Fyren nere i centrum och nästan varje gång jag varit där i ett postärende lämnar jag butiken på dåligt humör. Man får stå vi disken och ringa i klockan för att någon ska komma och hjälpa en och det vore väl ok om någon var intresserad av att hjälpa en. Men ofta står man där och trycker på knappen tills man tröttnar och går hem eller börjar gå runt i butiken för att leta efter personal. I söndags förra veckan lämnade jag in ett paket med julklappar till Anna och Frelle, man tycker ju att det paketet skulle ha kommit fram nu men det har Anna meddelat mig att det inte har. Jag stod där som vanligt och ringde på klockan utan att se någon ur personalen så till slut gick jag till kassan med paketet och frågade om jag kunde betala och lämna det där eftersom ingen ville hjälpa mig i posten. Kassörskan svarade med ett kort och hårt "Ja". Hon tog betalt och ställde sedan paketet bakom sig på en hylla. Det sista jag tänkte när jag gick därifrån var att de kommer säkert glömma skicka iväg det och det är vad jag misstänker nu. Om paketet inte nått sitt mål i morgon heller får jag väl försöka ta mig ner till Ica och prata med dem. Men vad gör man när det inte finns något kollinummer eftersom det räknades som ett stort brev?
/Carros hörn av världen

TisdagsTema: Pråligt

Det enda som kommer i närheten av pråligt i mitt hus är köksplattorna.
Fler pråligheter hittar ni HÄR.
/Carros hörn av världen

Ett Foto I Timmen 27 november 2012

God morgon! Jag kör en delad dag idag då jag inte kan fota på mitt jobb så ni får en bild nu och sedan börjar jag fota igen efter 16.30. Vill ni kika på fler Efit:are klickar ni HÄR.
 
05.30: Ska borsta gaddarna.
06.30: På väg till jobbet.
16.30: Ska ta en dusch så man får åka hem någon gång.
17.30: Har någon mil kvar hem.
18.30: Tv-tajm.
19.30: Samma som ovan.
20.30: Har hängt tvätt.
21.30: Tv igen.
Ja, roligare än så här blir det inte när jag efit:ar på vardagar. Ni kanske förstår varför jag inte gör det så ofta?
/Carros hörn av världen

Köket oxå

Jag kunde inte sitta stilla när jag väl börjat så jag tog köket oxå.
Även lilla fönstret i källaren har fått en stake.
/Carros hörn av världen

Tjuvstart

Jag kunde inte låta bli idag, hade tänkt göra det på lördagförmiddag men jag tjuvstartade på övervåningen.
 
Datarummet.
Sovrummet.
/Carros hörn av världen

Filmer

Filmerna från igårkväll.
 
/Carros hörn av världen

Dagens inköp

På Marias Hus:
 
Glöggkoppar i gammeldags stil.
Ett julhjärta.
Ett ljusfat till adventsljusen.
På loppisen:
 
Dessa lampor att ha värmeljus i (båda för 60 kr).
 
 
 
 
/Carros hörn av världen

Fullspäckad lördag

På förmiddagen kom Milla och hämta mig för en tur till Marias Hus.
Vi svängde oxå förbi en loppis i Hannäs.
Sedan bar det av hem till mamma som idag äntligen har fått komma hem från sjukhuset. Dagny väntade på oss där.
Mamma vilar.
Vi orkade inte göra någon vidare avancerad lunch.
Fika.
Spelar Dot card.
Kvällsmat.
Nu är vi hemma igen och ska snart ut och filma Fredriks tricopter lite mera.
/Carros hörn av världen

Vört

En av de bästa sakerna med att det inte är så långt till julen är att man kan äta vört till frukost.
/Carros hörn av världen

Gröna tomtar

Nytt juleskum som smakar underbart gott.
/Carros hörn av världen

Paket

I tisdags kom en avi på posten men jag har haft huvudvärk hela veckan så jag har inte orkat hämta ut paketet förrän idag. Jag visste ju redan vem det var ifrån.
I paketet fanns det massor av små paket. Dessa är bara dem som jag fick, fanns tre till Fredrik oxå. Vi har lagt undan dem till jul.
Och du Anna inte behövde du ju leta efter någon julklapp till katterna! Titta här bara!
De tog paketet när vi tagit ut julklapparna.
 
Tack snälla Anna och Frelle för paketen!
/Carros hörn av världen

Läst i gruppen: Katthimlen (på facebook)

Vi lämnar dig inte! Inte för en sekund lämnar vi dig! ...
 
Våra kroppar har lämnat det här jordiska, kattsliga, det är sant. Du tog adjö av min varma tass, min svala nos och min spinnande kropp med de skimrande ögonen. Du kan inte bära mig i famnen längre. Kanske har du till och med grävt en liten grav som ska rymma de fysiska resterna av min lilla kropp. Eller kanske vet du inte ens, men anar, att jag lämnat detta liv hos dig…
Men inne i dig kommer jag alltid att finnas. I din hjärna och i ditt hjärta, och i din hud, dina ögon och dina händer, kommer minnet av mig alltid att finnas kvar!

Du kommer att vakna mitt i natten av att än en gång ha känt mina tassar gå över täcket och röra vid dig i sömnen. Du kommer att se mig skymta i ögonvrån snett bakom dig, just där skuggan möter ljuset, i ett hörn, eller en vrå. Du kommer att se min svans skymta ute, i ett prång, bakom en buske, över ett staket. Du kommer att höra ljudet av mig lapande vatten där inga vattenskålar längre finns. Och du kommer att höra mitt mjauo, såväl i vakenhet som i sömn, som ett rop någonstans ifrån.

Och det beror på att jag aldrig kommer att gå ifrån dig! Den kärlek du har gett mig, kommer att hålla en gnista av mig kvar! Den kommer alltid att brinna i din närhet, och när du lyfter upp och klappar en annan katt, med dina mjuka händer som smekt mig så kärleksfullt, då kommer varje ömsint beröring att fortplantas också till mig.
Och i den kattens förnöjda ögon kan du se, om du tittar noga, den där lilla lågan som en gång var jag. Hos varje katt du möter, och kanske hos en ny katt som kommer att dela sitt liv med dig, kommer du att se den där glimten av det Eviga Livets Katt, där jag är nu.

Någonstans i alltets gåta finns minnets ekon, som kan låta dig behålla allt det fina och det svåra vi upplevde tillsammans. Men där finns också sången som jag spinner för dig, och som aldrig kommer att tystna. Om du lyssnar noga, kommer du att kunna höra den precis när du vill, kärlekens sång från din älskade katt, som älskar dig tillbaka.

Ibland, just när du är precis i det där skimrande ljuset precis mitt emellan vakenhet och drömsömn kommer du att välbekant känna min speciella nosbuff stryka över din kind, som en änglavinge, känna en kattstor tyngd trampa sig tillrätta på armen! Och tro mig, just då är jag där hos dig!

Din AllraKäraste ÄnglaKisse
/Carros hörn av världen

Underbart

Underbar låt, superbra film. Längtar massor till jag får se nästa.
 
/Carros hörn av världen

TisdagsTema: Sovplats

Visar upp en stökig sovplats.
Vill du kika på fler sovplatser? Klicka HÄR.
/Carros hörn av världen

Lysande

Fredrik har meckat dit lyse på sin tricopter så han kan flyga i mörkret.
 
/Carros hörn av världen

Fågelskådning

Heidi får för första gången titta på när fåglarna äter ur automaten utanför.
 
/Carros hörn av världen

Tips för innekatter

Bland det bästa man kan göra när man har innekatt är att hänga upp en fågelmatare utanför ett fönster där katten kan sitta.
/Carros hörn av världen

Lillan blir stor

Förra helgen vägde Fredrik Heidi och vågen visade att hon vägde 1,8 kg, hon har tripplat sin vikt sedan hon kom till oss. Lillan håller på att bli stor.
 
Här undersöker hon husses flygdon.
/Carros hörn av världen

Starkt och gott

Skulle passa utmärkt på ett kex.
/Carros hörn av världen

Hachiko A Dog's Story

Hittade den här hitorien publicerad på facebook. Så underbart men sorgligt på samma gång.
 
 
Historian om Hachiko!
År 1924 förenades Hachi med sin ägare Hidesaburō Ueno, som arbetade som professor på Tokyos unerversitet. Varje dag lämnade Hachi sin ägare vid järnvägsstationen och mötte honom sedan vid samma plats vid arbetsdagens slut. Denna dagliga ritual fortsatte fram till en dag i maj år 1925 då professorn en kväll inte dök upp vid tåget. Professor Ueno hade, vid universitetet samma dag, drabbats av en stroke som ledde till hans bortgång, därför återvände han aldrig till järnvägsstationen där Hachi väntade.Efter sin ägares död fick Hachi ett nytt hem, som han ständigt rymde ifrån för att bege sig till järnvägsstationen. I 10 år väntade Hachi vid stationen precis vid den tid, då tåget hans husse åkt med skulle anlända, men husse återvände aldrig. Hachis närvaro vid stationen uppmärksammades av andra pendlare och många mindes, hur Hachi hade väntat varje dag där på professor Ueno. De började ta med mat och godsaker till Hachi.
En av Uenos studenter, som var något av en expert på rasen Akita, såg hunden vid stationen och följde honom hem. Han fick höra historien om Hachis liv och kort därefter publicerade han en dokumenterad inventering av Akitas i Japan. Forskningen visade att det endast fanns 30 renrasiga Akitas kvar, Hachi inkluderad.Professor Uenos före detta student återvände ofta för att besöka Hachi och genom åren skrev han flera artiklar om hans otroliga lojalitet. År 1932 publicerades en av artiklarna i Tokyos största tidning och Hachi blev känd över hela landet. Hans trofasthet mot sin husse imponerade på folket i Japan och ansågs representera en familjelojalitet som alla borde sträva efter. Lärare och föräldrar använde berättelsen om Hachikō som ett exempel för sina barn och elever. En känd japansk konstnär skapade en skulptur av hunden och hela Japans medvetande om rasen Akita växte. Så småningom blev Hachis legendariska trofasthet en nationell symbol för lojalitet. I april år 1934 restes en bronsstaty av honom på stationen, där han väntade på sin husse
Hachiko dog den 8 mars år 1935. Han hittades på en gata och man fann att han hade hjärtmask och tre-fyra Yakitori-pinnar (en sorts grillspett med kyckling) hittades i hans mage. Han finns idag uppstoppad på National Science Museum of Japan i Ueno, Tokyo.                                                   Under andra världskriget återanvändes statyn av krigsmakten, men år 1948 beställde The Society for Recreating the Hachikō Statue en ny staty av sonen till den ursprungliga konstnären. Den nya statyn restes i augusti samma år och står där än idag. Statyn är en populär mötesplats och den in- och utgång till stationen som finns närmast statyn kallas "Hachikō-guchi", som betyder ungefär "Hachikōs ingång". En liknande staty finns i Hachis hemstad, framför Odate Station, och år 2004 uppfördes en ny staty av honom av den ursprungliga stenpiedestalen från Shibuya, framför Akita Dog Museum i Odate.
Den 8 april varje år hedras Hachikōs minne vid en högtidlig ceremoni vid Shibuyas järnvägsstation. År 1987 kom filmen Hachikō Monogatari, en berättelse om den trofasta hundens liv, som fick stora framgångar. År 2009 (premiär i Sverige den 22 januari 2010) släpptes filmen Hachiko en vän för livet, regisserad av Lasse Hallström.

Hachiko satte stora spår i världhistorien och lämnar ingen oberörd. Han dog i ära och tillit.. Låt oss alla dela och fortsätta minnas vad denna fantastiska hunden faktiskt gjorde... Hachiko är inte bara ett minne blått... Han förtjänar att minnas som den finaste mest lojala vännen en människa kan önska sig!♥♥♥
 
 
/Carros hörn av världen

Julklappar och sjukhus

Idag har det varit julklappsjakt för hela slanten, jag har nu en julklapp kvar att köpa sedan är jag klar. Efter några timmar av rännande i affärer blev vi hungriga och styrde mot vårt favvoplace.
 
Det är synd att bilden blev så dålig, den är tagen inne på damernas på restaurangen Världens Bar. Ljuslila väggar med guldfigurer.
Veggoburgare fick det bli.
Efter klockan tre är det besökstid på Vrinnevi så vi ska åka upp ocj lämna lite saker till mamma. Sjukhuset känns öde när vi letar efter rätt avdelning.
Mamma ser trött ut men vi stannar lite mer än en timme och pratar med henne. Tidigast får hon komma hem på tisdag om allt går bra.
 
/Carros hörn av världen

Ibland undrar jag

Ibland undrar jag varför jag finns i den här världen. Först var det megakö vid vägarbetet så jag kom inte hem förrän halv sju (en timme senare än vanligt). Ingenting bli bättre av att jag varit förkyld sedan igår. När jag varit hemma någon timme och hunnit laga mat tänker jag: Nu ska jag göra en varm kopp te till min onda hals. Jag går ut i köket och stoppar en kopp vatten i micron och tar fram en av mina små plåtburkar med te ur skåpet. Men vad händer? Jo, burken glider ur handen på mig och far i golvet, naturligtvis går locket upp och det blir te över hela köksgolvet. Det är bara att hämta dammsugaren och suga upp mitt goda Gävlebocken-te som jag fick av Erica och Jonas i julklapp förra julen. Nu njuter jag av en kopp Skellefte-te istället (det har jag fått av Anna och Frelle).
 
Nästa kopp ska bli ett te som jag fått av min snälla mamma, som tyvärr är på sjukhuset igen.
/Carros hörn av världen

TisdagsTema: Rektangel

En stor övergiven rektangel.
Vill ni titta på fler rektanglar? Då kan ni klicka HÄR.
/Carros hörn av världen

Kan det sägas på ett tydligare sätt?

Fick ett mail från Milla häromdagen med en länk till detta videoklipp och det är så klockrent.
 
/Carros hörn av världen

Önskelista inför julen 2012

Många har bett om en önskelista inför julen så nu lägger jag ut de saker som jag kan komma på att jag vill ha.
 
1. SodaStream FIZZ Grön
2. En mp3-spelare med fm radio
3. Utomhuslyktor som går att ha gravljus i (ej gravlyktor)
4. Alla möjliga sorters stearinljus och rökelser
5. Våffeljärn (gärna i samma röda färg som kaffebryggaren och vattenkokaren från Melitta som jag har)
6. Presentkort på Blomsterlandet
 
Kommer jag på något mera uppdaterar jag.
 
/Carros hörn av världen

Verum med kanel

Så här när julen närmar sig så är det likadant varje år. Livsmedelsföretag ska smyga in kanel eller ha pepparkaks- eller glöggsmak på det mesta, ibland blir det gott och ibland inte. Har nu testat något som inte riktigt funkar för mig.
För mig passade inte smakerna tillsammans så jag komer fortsätta köra med Smultron/Jordgubb.
/Carros hörn av världen

Fars Dag

Pappas favorittårta är grön marsipantårta och det brukar jag göra till fars dag.
Både Nasse och Hemme låg inne när vi kom.
Fika.
Nasse var väldigt kelig och kröp tätt intill Milla.
Lukas satt i mattes famn för det är så läskigt med nya männiksor.
Uno Spinn fick Irene testa på idag.
Lukas tordes i alla fall vara i samma rum efter ett tag.
/Carros hörn av världen

Ett Foto I Timmen 10 november 2012

Då kör vi Efit igen då! Inlägget kommer som vanligt att uppdateras då och då under dagen. Vill ni kolla in flera glada Efit:are klickar ni HÄR.
 
07.00: Har precis vaknat och går på toa.
08.00: Äter frukost.
09.00: Har tagit på mig träningskläderna för om en timme är det dax.
Strax före 10.00: Anländer till gymet för att dansa Zumba.
11.00: Passet är slut och jag kommer ut i den svala luften.
12.00: Gosisar.
Bonusbild: Hitta denna på Ica och var bara tvungen att köpa den.
13.00: Står utanför och väntar på att Fredrik ska komma ut.
14.00: Äter middag på Barrstigen.
15.00: Pokergrabbar.
16.00: Hemma igen hos mina gryn.
17.00: Slappar.
18.00: Lillan har somnat i mitt knä.
19.00: Ser på tredje Twilight-filmen.
 
Nu ska vi bara fortsätta se på film så jag avslutar mitt efit:ande för denna gång. Tack till er som följt min dag!
 
/Carros hörn av världen

Hissen

Klockan är alldeles strax kvart i nio. Jag går mot hissen för att åka ner tillbottenplan och gå för att äta frukost, jag trycker på knappen och hissen börjar röra sig. Plötsligt hör jag en fruktansvärd smäll när hissen stannar så tvärt att jag nästan ramlar omkull. Dörrarna öppnas men utanför dem finns bara en vägg så jag trycker på knappen igen, dörrarna stängs men inget mer händer. Jag börjar trycka på flera knappar men fortfarande händer ingenting. Jag tar upp jobbmobilen och ringer min arbetsledare, han svarar inte. När jag börjar slå in det nummer som står på hissens vägg börjar tårarna rinna. En man vars röst jag känner igen svarar. Jag förklarar vem jag är och att jag sitter fast i hissen. Han börjar ställa frågor som för en stund får mig att känna mig lugn. Vi lägger på och jag känner då hur paniken lamslår hela kroppen och jag börjar skaka så jag måste sätta mig ner på golvet. Jag vet inte exakt hur länge jag sitter där men när jag hör ljud från dörren flyger jag livrädd upp på fötter. Det tar inte lång stund efter att ljuden börjat till dörren bryts upp av två personer från underhållsavdelningen. Jag får efter att ha kommit ut samla mig lite, äta frukost och sedan sitta i samtal inne på ett kontor. Efter samtalet känner jag mig lite bättre så jag återgår till mitt arbete. Det dröjer inte lång stund innan tårarna börjar rinna igen och jag känner att det blir tungt att andas. Jag skickar meddelande till Fredrik om vad som hänt och han tycker att jag ska åka hem. Jag går tillbaka till kontoret och förklarar att jag inte klarar av detta idag och att jag vill åka hem. Jag får återigen sitta och prata inne på kontoret, de vill inte att jag ska köra utan att jag ska ringa någon som kan hämta mig. Jag ringer till Fredrik men han svarar inte. Jag ringer hem till pappa och ber honom hämta Fredrik och komma och hämta mig på jobbet. Efter tjugo minuter får jag äntligen gå till omklädningsrummet, där jag träffar en av tjejerna som jobbar på labbet och får förklara för henne vad som hänt. Jag står i duschen längre än vanligt då jag vet att det kommer ta minst en timme innan de kommer. När jag tror att de snart ska vara framme går jag ut till bilen. Solen skiner och det är ganska skönt med den friska luften så jag låter dörren vara öppen när jag sätter mig i förarsätet. Jag har nu haft kontakt med Fredrik och vet att de inte har långt kvar. Jag kliver ur när jag ser pappas gråa bil svänga in på parkeringen. Pappa kliver ur bilen och kramar mig och Fredrik karamar mig och efter att ha pratat några minuter sätter vi oss i bilarna igen och åker hem.
 
Anledningen till detta inlägg är att jag helst inte vill berätta historien igen för dem som inte redan vet. Efter att ha tagit det lugnt resten av dagen igår och sovit ordentligt inatt mår jag idag bra men jag vet inte om jag kommer att åka i den där hissen igen.
/Carros hörn av världen

Hej då

Fredrik ska iväg och träna ihop med en kompis och går ut i hallen.
- Hej då, ropar jag.
- Jag har ju inte gått än, svarar Fredrik.
Jag går då ut i hallen där han står och klär på sig och säger: Jag kan väl inte vänta med att säga hej då tills du har gått heller! Då är det ju försent.
/Carros hörn av världen

TisdagsTema: Detalj

Den detalj som gör mitt djungeltema i vardagsrummet komplett är mina underbart vackra djungellyktor.
Jag älskar dem!
 
Flera deltagare i TisdagsTema hittar du HÄR.
 
 
/Carros hörn av världen

Jag har gjort det igen!

När vi förut plockade ur de sista sakerna ur den gamla hyllan hittade vi ett kuvert bland böckerna. Vad tror ni fanns i kuvertet? Jo, ett gammalt gratulationskort som även innehöll en peng!
/Carros hörn av världen

Nytt i vardagsrummet

Denna bild är tagen den 14 oktober.
Idag plockade vi ner hyllan och slängde ut den i garaget, där får den ligga tills vi kommer iväg till tippen. Bakom var det en himla virrvarr av sladdar, en del av dem överflödiga.
En utav lamporna som ni kan se på högtalarna på bilden ovan flyttade jag till lilla sidobordet bredvid soffan.
Så här ser det ut nu.
Det är meningen att tv'n ska upp på väggen oxå så det blir ännu mera plats på bänken men det här får funka sålänge.
/Carros hörn av världen

Utanför vår dörr

Höstkrukan som jag köpte på Ica för någon månad sedan hade blivit vissen och ful. Det enda som fortfarande levde planterade jag i en egen kruka som jag placerade utanför ytterdörren.
/Carros hörn av världen

Pasta Carbonara på mitt vis

Vispa ihop 3 ägg och en dl vispgrädde, krydda med salt och svartpeppar. Hacka en gul lök och stek ihop med ett paket veggobacon. Koka fullkornspasta, när den är klar häll av vattnet men spara en dl av kokvattnet. Blanda ner äggsmeten och baconröran i pastan och tillsätt en burk kidneybönor. Rör om.
Jättegott!
/Carros hörn av världen

Min lilla tjej

Jag kommer ut i köket och där sitter hon och äter upp brorsans mat.
/Carros hörn av världen

I en svacka

Har de senaste två veckorna hamnat i någon sorts svacka. Var på gympa igår men kroppen kändes tung och jag orkade ingenting. Skulle gått på TRX idag men avbokade det för jag känner mig trött och hängig. Jag har tröttnat helt på att laga mat, finns det ingen mat kvar sedan helgen gör jag bara mackor till lunch. Det finns mycket jag borde ha gjort här hemma, plockat ur tv-hyllan som vi ska byta eller slagit in de julklappar jag köpt, men inget har blivit gjort. Så fort jag kommer hem förbereder jag lite för morgondagen och sedan landar jag i soffan tills det är dax att sova. Ju mer jag bestämmer mig för att träna och vara duktig med maten desto mer blir det tvärtom, varför? Jag tycker ju egentligen att träningen är rolig men just nu känns som om den inte gör någon nytta alls och då tröttnar jag lätt. Det är svårt att hålla regelbundna tider för måltider när man i strot sett bor på jobbet och i bilen vilket medför att man antingen är proppmätt eller vrålhungrig. Vad ska man äta för att det ska funka? Hur ska jag få tillbaka motivationen till träningen?
/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!