Dagens bilder

/Carros hörn av världen

Fika och Uno

När Benjamin kommit ut ur garderoben åkte vi till Hosum och fikade och spelade UNO-spinn.
Gösta försökte sno Helmuts strömming.


När Helmut ätit upp sin fick han dock en egen, som han kämpade med i en halvtimme.


Benjamin värmer sig vid elementet efter att ha varit ute i snön.
/Carros hörn av världen

Inbrott

När vi kom hem från affären förut i eftermiddags upptäckte jag att dörren till ena garderoben stod på glänt och vem hittade jag därinne? Jo, en liten Benjamin.


Gösta försökte oxå ta sig in vilket inte uppskattades.
/Carros hörn av världen

Bilder på gullungarna/Carros hörn av världen

Trött på gnälliga studenter

Jag har de senaste månaderna både hört och sett massa gnäll om och från alla dessa stackars studenter. det är den ena insändaren efter den andra i tidningar om att studiemedlet måste höjas för de klarar sig inte. Ett exempel var en tjej som inte hade råd att både gå på bio och köpa hudvårdsprodukter så hon var tvungen att prioritera, men OJ! Jag kan tala om att andra människor oxå måste prioritera ganska ofta. Det verkar som om de flesta som studerar i det här landet innan de sökte till sina utbildningar inte hade en aning om att det inte är så fett att leva på studiemedel, det är nämligen inte meningen att man ska leva lyxliv på det utan till för att försörja sig på under studietiden. Man kan ju som student oxå ta ett extrajobb på kvällar eller helger för att dryga ut kassan men det är oftast inte intressant för då kanske man missar en fylla eller två, för alkohol verkar det alltid finnas pengar till även som "fattig student". Om lite festande prioriterades bort så skulle nog pengarna räcka lite bättre.

Sedan är det mycket tjat om att fler butiker och företag borde erbjuda studentrabatter. Men då undrar jag när kommer alla rabatter för alla som är och som kommer bli arbetslösa och sjukskrivna som nu kommer att bli utförsäkrade från försäkringskassan pga regeringens nya regler? Det är människor som inte själva valt sin situation men många av dem tvingas leva på mindre pengar än studenterna men inte är de värda några rabatter inte.
/Carros hörn av världen

Kärlek

/Carros hörn av världen

Studiefrämjandet

I morse tog jag bilen in till Norrköping, jag kom iväg rätt tidigt och tur var det kan jag säga för det var en enorm kö genom Söderköping. Jag hade först ett infomöte på arbetsförmedlingen, som bara varade en knapp halvtimme, och efter det skulle jag vidare till Studiefrämjandet dit jag nu ska gå i sex månader istället för till arbetsförmedlingen. Det började med allmän info där oxå och hittills verkar det lite mer givande än arbetsförmedlingen (om det nu finns något ställe som är mindre givande än arbetsförmedlingen). Efter den allmänna infon skulle alla få en tid till sin personliga coach under veckan men eftersom jag hade en bit att åka fick jag ta mitt möte direkt så jag slapp åka in en gång till denna vecka. Nu har jag nästa tid på måndag nästa vecka så då kommer jag väl få veta lite mera.
/Carros hörn av världen

Kladdkakemuffins

Efter att ha tagit en promenad bakade jag kladdkakemuffins. Vi hade ju bjudit hit mamma på middag så jag ville göra något mumsigt till fika oxå. Receptet finns här (jag gjorde dock ingen chokladkräm utan stoppade ner en jordgubbe i varje muffins istället.

/Carros hörn av världen

Snöig söndag

Så här såg det ut utanför i morse (och större delen av förmiddagen).


Efter frukost och en del andra bestyr for vi iväg för att tanka bilen.


Efter det gjorde vi oss av med alla tidningar och reklam som vi samlat i garaget.
Innan vi styrde hemåt igen handlade vi frukt och potatis.

/Carros hörn av världen

And/Carros hörn av världen

Närbilder

/Carros hörn av världen

En dag i Norrköping

Imorse tog jag och mamma bussen till Norrköping. Milla plockade upp oss vid busstationen för vidare färd till Vrinnevisjukhuset.

Här var mamma och tog sina prover.


När vi väntade på att provsvaren skulle komma intog vi lite frukost.


Efter att vi var klara på sjukhuset begav vi oss in till centrum för att gå på stan. Där inhandlade jag torgvantar, nagellack och mascara.

Milla shoppar parfym.


När vi tröttnat på stan åkte vi vidare ut till Coop för att äta på mammas favvoställe.
När vi kom dit så var det proppfullt av folk på restaurangen så vi gick en sväng på Coop först. Där hittade jag två jättefina orkidéer.

Här är en av dem.


Sedan blev det mat.


Efter maten blev det en sväng till Media Markt där jag köpte ett filter till kameran. När det var avklarat skulle vi försöka hitta till en blomsteraffär i Eneby som Milla hört talas om. Innan vi hittade dit så hamnade vi först på Imortören där jag såg denna fina rosa fyrhjuling :-)


Innan det var dags att ta bussen tillbaka hem igen hann vi med en tur till ÖB. Där blev det en lykta till balkongen och lite småplock. När vi handlat klart skjutsade Milla ner oss till stationen.

Våra fynd.


Det kändes som en evighet innan klockan blev 16.05 (det var inte varmt att stå där och vänta).
/Carros hörn av världen

Privat jobbförmedling

I går fick jag en kallelse till arbetsförmedlingen i Norrköping. Tydligen så har jag blivit utvald till att delta i Jobb- och utvecklingsgarantin hos en Privat jobbförmedling istället för hos den vanliga arbetsförmedlingen. Ska på ett infomöte om detta på måndag och efter mötet kommer jag att få veta vilken förmedling jag ska tillhöra det närmaste halvåret.
/Carros hörn av världen

Mera fåglar och kattansikten

/Carros hörn av världen

Oro

Fredrik berättade om informationsmötet de haft på hans jobb i går. Deras orderingång var väldigt låg och de kunde inte utesluta att det skulle bli fler varsel. Jag kan inte låta bli att undra vad som kommer hända med oss och alla andra människor som blir av med sina jobb, vart ska alla ta vägen? Men samtidigt så orkar jag inte oroa mig så mycket heller längre, jag menar jag har ju varit utan jobb så länge och det hjälper inte att oroa sig. Inget blir bättre av det.
/Carros hörn av världen

På väg hem från jobbet

Jag lekte även lite med zoom-objektivet i går när Fredrik var på väg hem från jobbet./Carros hörn av världen

Kattansikte

Jag har alltid älskat katters ansikte (älskar ju resten av dem oxå naturligtvis). Jag tycker om formen, de uttrycksfulla ögonen, nosen, morrhåren. Helt enkelt så är en katts ansikte för mig något bland det vackraste i världen så när jag skulle börja testa mitt nya objektiv i går så blev det utan tvekan närbilder på mina katters ansikten som blev den första utmaningen, det var inte helt enkelt vill jag lova./Carros hörn av världen

Fall-luckan

Någon mer än jag som brukade titta på det här som liten?
/Carros hörn av världen

Nytt objektiv

I går var jag och hämtade mitt nya objektiv. Köpte det på Tradera för halva priset jämfört med om jag beställt det på Cyberphoto så jag är väldigt nöjd med köpet. Har inte hunnit fota så mycket med det ännu men blir väl kanske lite under dagen och helgen.

Sigma EX 50/2,8 DG Macro 1:1
/Carros hörn av världen

En tanke som slog mig

Är det inte lite ironiskt att blanda kaninen med sin egen mat?
/Carros hörn av världen

Fel katt

Jag var hos veterinären och fick Gösta kastrerad i går. Jag var där och lämnade honom vid kl 14.00 och skulle hämta honom igen lite efter 14.30. Jag gick hem sålänge och började med middagen (vi bor i samma hus som veterinärstationen ligger i) och gick ner igen vid 14.35. Veterinären bad mig då följa med in i ett rum längre in i lokalen, därinne stod två kattburar och det låg en sövd katt i varje bur.

Veterinären: Det var Nisse du skulle hämta va?
Jag: Nä, Gösta
Veterinären: Gösta, jaha. Det vore ju illa om du fick med dig fel katt. (Det syntes att hon skämdes lite)
Jag: Ja, det skulle nog ingen tycka om.

När jag tagit hem Gösta tog det några timmar innan han vaknade och försökte stappla sig ur sin bur men idag är han sitt gamla vanliga jag igen.
/Carros hörn av världen

Dagens citat

"Stockholms skärgård är till för dem som inte fattat vart Gryt ligger"

/Radio Wix
/Carros hörn av världen

Blåmes/Carros hörn av världen

Mattes gosingar

/Carros hörn av världen

Frusen?

Undrar om Benjamin frös om tassarna.
/Carros hörn av världen

Mysigt

Så här såg det ut utanför fönstret när jag gick upp igår (bilderna är tagna från balkongen).
/Carros hörn av världen

Jobb- och utvecklingsgaranti

Klockan ringde vid 7 i morse och det första som jag lade märke till var att jag var hyperförkyld. Men men, det var bara att kravla sig ur sängen för att hinna med bussen in till Norrköping och gå på infomöte om jobb- och utvecklingsgaranti. Jag kan säga att jag inte vet så väldigt mycket mera om det nu än innan jag gick på mötet. Det som de gick igenom mest var blanketten som man ska skicka till Försäkringskassan för att få aktivitetsstödet och den blanketten har jag ju redan levt med de senaste tio månaderna.

När jag var nere på arbetsförmedlingen i Viken i måndags och fick tiden till mötet så ville hon att jag skulle komma ner på måndag nästa vecka och berätta vad som sagts på mötet men det förstår jag inte. Borde inte de veta vad som skulle tas upp och vad som kommer hända nu? Enligt infon från mötet ska jag nu invänta en kallelse till möte med min nya handläggare, mycket mer har jag ju inte fått veta. Man upphör aldrig att förvånas över myndigheter.
/Carros hörn av världen

Ekön

Vi åkte ut till Ekön direkt efter frukosten i morse. Fredrik skulle testa att ta flygfoton därute men det blåste för mycket så det blev inte så många. Vi gick omkring på klipporna och fotade från marken istället.
/Carros hörn av världen

Fåglar

/Carros hörn av världen

Arbetsförmedlingen

Var på arbetsförmedlingen idag för att låta dem få veta att jag fortfarande är arbetslös. Eftersom jag inte har några A-kassedagar kvar ska jag nu gå på jobb- och utvecklingsgaranti fram till den 30 juni om inget annat inträffar, hoppas verkligen att jag får ett jobb innan dess. Ska in till Norrköping på torsdag och gå på infomöte om detta.
/Carros hörn av världen

Fruktansvärt

Jag mådde illa igår när jag såg på TV 4's program Kalla Fakta. Det handlade om hur ankor och gäss plockas på sina fjädrar medans de fortfarande lever. Två reportrar hade med dold kamera besökt flera gårdar i Ungern genom att utge sig vara från ett företag som ville köpa dun. Man fick se hur gässens vingar och fötter bands ihop och hur arbetarna sedan slet av dem fjädrarna, flera av fåglarna fick stora sår på kroppen som syddes ihop med nål och tråd helt utan bedövning. Det sades att en fågel blev plockad första gången vid åtta veckors ålder, sedan tog det ungefär sex veckor för fjädrarna att växa ut igen och den kunde plockas igen. Varje fågel plockades tre till fyra gånger innan den slaktades, en del av dem tvångsmatades med majsgröt oxå innan slakt för att leverna skulle bli förstorad.

Läser idag på TV 4's hemsida att Åhléns nu tar bort alla sina dunprodukter efter repotaget och att IKEA ska ta kontakt med sin leverantör av dun. Däremot säger Jysk att de tycker att de lever upp till sina etiska normer och vägrar vara med på en intervju, jag ska då aldrig sätta min fot på Jysk igen! Som tur är så äger jag själv inte något duntäcke eller dunjacka. Jag hoppas verkligen att alla nu bojkottar alla sorters dunprodukter för dessa stackars fåglars skull för hur skulle du själv känna dig om någon band ihop dina armar och ben och slet håret av dig?

/Carros hörn av världen

Flygplan

Har varit med Fredrik och Simon ut till fältet idag och fotat flygplanet.

/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!