Vila i frid lilla prinsessan

Idag har Princess fått somna in.
/Carros hörn av världen

Sol och bad

Vid 10-tiden i förmiddags åkte jag, Fredrik och Patrik ut till Åsvikelandet för att sola och bada. Efter att gått ända ut till Markens udde konstaterade jag att det omöjligen gick att ta sig i vattnet utan att slå ihjäl sig så jag sprang runt på bergen och fotade istället. Efter många försök att bada kom killarna på att det var för kallt i vattnet för att gå i och att vi nog skulle åka någon annanstans. Vi gick tillbaka till bilen och åkte till Rånen men där ville vi inte bada så vi fortsatte ut till Gröna ängen där vi slutligen badade alla tre.

Bilder från Åsvikelandet.
/Carros hörn av världen

Grillning, kortspel och bad

Idag har vi varit ute hos pappa i Hosum och haft en slö dag med grillning och kortspel.
Katterna var såklart oxå med.
På kvällen cyklade jag och Fredrik till Fallingeberg och badade. Vattnet var alldeles spegelblankt.
På vägen hem stannade vi och pratade med några nyfikna kor.

/Carros hörn av världen

Årets första dopp

Idag har jag badat för första gången i år. Vi åkte till Gröna Ängen, har säkert inte varit där på tio år.
/Carros hörn av världen

Blodliljan blommar

Nu är det andra gången som Blodliljan blommar sedan jag tog hem den efter att farmor gått bort. Hon fick den i födelsedagspresent av mig, tror det var för fyra år sedan. Jag är så glad att jag lyckats hålla den vid liv.

/Carros hörn av världen

Kalmar

Idag har jag och Fredrik varit i Kalmar hela dagen. Vi åkte runt nio i morse och kom hem lite efter nio nu i kväll. Slänger upp lite bilder som vanligt.

Bilder tagna vid Emån, hade banan- och vätskepaus där på vägen ner.
Ett fint ekipage vi hamnade bakom :-)


Så fort vi kom fram till Kalmar körde Fredrik direkt till ett ställe med denna symbol. Någon som är förvånad? ;-)


Efter det åkte vi in till centrum och gick på marknad men vi hitta inget av värde så vi gick och köpte glass istället. Vi trodde att vi skulle få sitta på en bänk i skuggan och äta vår glass men blev trakasserade av ett äckligt fyllo så vi gick ner till vattnet och satte oss.


Där fick jag oxå syn på den här gulliga bilen.


När glassen var uppäten gick vi till Klapphuset och kollade.
Vi fortsatte att gå utmed vattnet.


Efter det åkte vi ut till Svinö.


Jag skulle vilja se den som tar med sig en grammofon till naturreservatet :-D


Vy från där vi åt vår matsäck.


Vi tog en sväng över Ölandsbron och tillbaka.
Sedan blev det Skälby Gård. Tyvärr såg vi aldrig de sponsrade korna :-( och inga andra djur heller för den delen (bara en bajsande katt och det tänker jag inte lägga upp någon bild på).


Innan hemfärden handlade vi lite på...


Vi tankade bilen oxå innan vi for hemåt men bilden därifrån får jag inte lägga ut för Fredrik för då skulle jag få en smäll sa han. Är väl bäst att jag är snäll och låter bli det ;-)

Blev kvällsmat vid Emån.
/Carros hörn av världen

På väg söderut igen

Vi avslutade vår vistelse i norr med att äta grillat i bussen tillsammans med Inge-Marie, Bosse, Simon och Adam.
Därefter lämnade vi Älvkarleby för att åka hela vägen hem till Viken igen.


Det hände att Fredda svor lite över alla fartkameror som tillkommit utefter vägen.


Det var ganska lite trafik.


Fortfarande en bit kvar...


När vi kom fram till Strängnäs uppenbarade sig en Willysbutik framför våra ögon.


Vi handlade lite mjölk och frukt så vi skulle ha något till frukost på tisdagen. Eftersom jag började bli så trött och behövde en sockerkick blev det lite snask oxå.

/Carros hörn av världen

Gävle hamn

På måndagen åkte vi allihopa in till Gävle hamn för att titta på ostindiefararen Götheborg. Skeppet var ganska pampigt att se.


En pråm på väg in i hamn.


På andra sidan kunde man se Erica's jobb (hon är kranförare).
/Carros hörn av världen

Billuddens Vattenstig

Efter att vi ätit på söndagkvällen så åkte jag och Fredda ut mot Rullsand för att se om vi kunde hitta något trevligt ställe att ta kvällspromenaden på. Där fanns lite vandringsleder och vi gick runt Billuddens vattenstig.

Här syns ett av de fossila klapperstensfält (stentorg) som finns på Billudden. Klapper är stenar eller mindre block som slipats och nötts av vågorna och blivit släta och rundade.


Det växte gott om Havtorn på Billuddens steniga stränder. I foldern om Billuddens vattenstig läste vi att Havtornbusken trivs på steniga, grusiga och sandiga marker, kräver mycket ljus och är känslig för konkurrens. Den har kvävefixerande bakterier i rötterna och kan producera sin egen näring.
Bilder över havet vid solnedgången.
Vandringen avslutas vid ännu ett lustigt träd (som vi alltid lyckas hitta när vi är ute).

/Carros hörn av världen

Kvällspromenad

Efter att vi haft lite grillning hemma hos Erica och Janne på lördagkvällen kände vi att vi ville gå en sväng. Vi gick ner till sjön Trösken som ligger alldeles intill. Vi blev halvt uppätna av myggen på vägen.På vägen tillbaka mötte vi två katter som blev väldigt intresserade av oss./Carros hörn av världen

Dalälven

På lördageftermiddagen åkte jag och Fredda ut till Älvkarleby och gick en sväng vid Älvkarlebyfallen och tog lite bilder.

Vattenfalls vattenkraftverk (där gick vi en guidad tur på måndagen).


/Carros hörn av världen

Fredag 18 juli 2008

Strax före kl 11 i fredagsförmiddag var vi klara och satte oss i bilen. Skickade ett sms till Linda att nu var vi på väg. Resan upp mot Stockholm gick relativt bra, mycket bilar men inga köer. Tjugo i två hade vi hittat fram till huset där Linda och Niklas bor.
 Först blev vi bjudna på mat, vilket satt fint då vi var hungriga efter bilturen. Efter det tog Linda med oss på en promenad ner mot Mälaren.
Linda posar :-)
Fredda ville oxå vara med på bild :-)


Det här ihåliga trädet såg vi utefter vägen.


Jag och Fredda inuti trädet.


När vi kom tillbaka från promenaden vart det fika, jag hade ju bakat chokladmuffins med kokos på morgonen innan vi åkte.

I ett obevakat ögonblick försökte Linda roffa åt sig allt fikabröd ;-)


Efter fikat sprang Fredda ner till bilen efter GPS:en för att försöka hitta en väg bort från Hässelby och vidare mot Gävle


och kollar man in hans min på denna bild kan man nog misstänka att han var glad att han lyckades :-D


Niklas var hemma som hastigast innan han skulle iväg. Han hann i alla fall smaka en muffins och ställde snällt upp på en bild :-)


Strax efter att Niklas hade gått beslutade vi oss för att det nog var dags att fortsätta resan norrut, vi hade ju trots allt en bit kvar att åka. Linda följde med ut till bilen och vi tackade för den trevliga titten och sa adjö.

Någon gång mellan åtta och nio på kvällen kom vi fram till Janne och Ericas hus för att konstatera att de inte var hemma. Fredda ringde till Erica och fick reda på att de var nere på campingen hos Inge-Marie och Bosse så det var bara att krypa in i bilen igen och bege sig dit.


När vi kom dit bjöds det på korv.


/Carros hörn av världen

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Är för trött för att orka göra något mera idag så får slänga upp bilderna och berätta om resan i morgon.
/Carros hörn av världen

Stockholm och Skutskär

Idag åker vi! Först ska vi till Stockholm och hälsa på hemma hos Linda och Niklas, ska bli skoj då jag inte sett Linda på aslänge. Efter det åker vi vidare upp till Skutskär där vi stannar till på måndag.
/Carros hörn av världen

Tvätt- och städdag

Idag blev det direkt ur sängen och ner till tvättstugan för att dra igång de första två maskinerna. Under tiden vi väntade på att de skulle bli klara åt vi frukost för att sedan ta nästa omgång tvätt.
När Fredrik skurade badrummet så gav jag mig på det fruktade diskberget...


... och här har jag besegrat det. Haha!


Även dammsugning och moppning av golv har avklarats så nu kan vi lämna katterna i en välstädad lägenhet när vi åker uppåt i landet i morgon.
/Carros hörn av världen

En lugn dag

Idag har vi inte gjort mycket alls och det har varit skönt. Hade väldigt ont i magen i natt så kunde inte sova värst mycket, var uppe nån gång i natt och var på toa och spydde och efter det lyckades jag somna men har ingen aning om vad klockan var då. Vaknade sen vid kvart över åtta och då kändes det bättre i magen så gick upp och åt frukost.

Förmiddagen tillbringade vi framför varsin dator. Fredda brände en hel hög skivor med musik till Erica och jag brände ut senaste halvårets bilder. Efter det åkte vi ut till Tostebo och hälsade på en av Freddas jobbarkompisar, satt bara ute i solen och fikade.

På eftermiddagen lagade vi thailåda till middag och tog en promenad tillsammans med Patrik. Nu är Fredda iväg och tränar och jag har gjort mina gummibandsövningar för nacken, var längesen sist jag gjorde det. Nu ska det bara kokas lite ägg till kvällsmaten och sen händer det nog inget mer idag.
/Carros hörn av världen

Önskelistan

Nu ska jag äntligen ta tag i det här och lägga ut önskelistan som jag lovat. Har kommit på ovanligt många saker att önska mig mot vad jag brukar göra.

1. Björn Borg-väska (helst rosa men annan färg funkar oxå).
2. Minneskort till kameran (tråkigt att behöva snåla med korten när man är iväg).
3. CD-R skivor (så jag kan bränna alla mina bilder).
4. Presentkort på Gina Tricot, Cubus eller New Yorker.
5. Färgglada strumpbyxor (har sett massa såna i nya Ellos/Josefssonkatalogerna).
6. Hipstertrosor (mina favvisar finns i Halénskatalogen men andra funkar bra oxå).
/Carros hörn av världen

Åsvikelandet

Idag efter maten så åkte jag och Fredrik ut till naturreservatet på Åsvikelandet för att gå en sväng på vandringsleden. Tog en hel del kort, några av dem följer här.

Ett knirkligt träd.


Utsikt över sjön.


Vi såg några kossor som tagit sig ner till vattnet och hade det gott i solen.


Mera utsikt över sjön.


På ett berg nere vid sjön stannade vi och vilade, åt solroskärnor och svalkade fötterna i vattnet.


Fotade oss själva lite oxå :-)


Här har en liten pippi kommit till världen (eller om nån tagit ägget till frukost).


En trollslända satt väldigt lungt och stilla vid vattnet, trodde nästan att den var död först men sen upptäckte Fredrik att kraken inte hade några vingar :-(


Fredrik vadar omkring i vattnet (han försökte gå över till andra sidan men kom aldrig dit).


Här spejar han lite.


Efter vilostunden gick vi tillbaka till bilen och åkte hem.
/Carros hörn av världen

Familjen svan

/Carros hörn av världen

Princess flyr borsten

Bilder från när Fredrik försökte borsta Princess igår.

"Men jag vill inte!"


"Hjälp! Han följer efter!"


"Måste fly!"


"Åh, nästan framme!"


"Haha! Här uppe når du mig aldrig!"

/Carros hörn av världen

Alone time

Är ensam hemma då Fredrik åkt ut till fältet. Har haft väldigt ont i nacken och huvudet den senare halvan av dagen så jag har bara varit hemma och slappat nu ikväll, hade annars velat gå ut då det är jätteskönt ute men orkar inte. Har pysslat lite inne istället, gjort ansiktsmask och tagit en lång varm dusch med jordgubbsinpackning till håret. Efter duschen så har värken nästan släppt.

Har kommit på tre saker jag ska önska mig till min födelsedag. Ska fundera och kolla runt lite mera innan jag publicerar önskelistan här.

Nu ska jag snart åla mig ner i soffan och kolla på The Unit.
/Carros hörn av världen

Kia Sephia 1995

Idag när Fredrik och jag var ute och gick så såg vi Kian som jag hade innan han köpte Golfen.

Så här såg den ut före 2008-05-21 då jag sålde den.

Och så här ser den ut idag :-S
Min stackars lilla bil.

/Carros hörn av världen

Bakning

Idag på förmiddagen har jag bakat två dinkellimpor


och vallmobullar.

/Carros hörn av världen

2008-07-12

Veckans första sovmorgon och jag vaknade kl 5 men lyckades faktiskt somna om och sov några timmar till. Gick väl upp omkring kl 8 och hade som vanligt på helgerna smothie till frukost. Efter frukosten och de vanliga morgonbestyren gick vi en promenad runt Fifalla.

Sedan blev det en sväng till Barrstigen för att bilen få sig en tvätt.
Efter maten, som idag blev kycklingburgare, styrde vi kosan mot Norrköping för att hälsa på Milla och Alex som nu flyttat in i sin nya lägenhet.

Huset de bor i.


Snygga namnskyltar på dörrarna.


Marsvinet Maggan Lou trivs bra i sitt nya hem.


Mamma och pappa var oxå där och hade tagit med sig det nyinköpta spelet UNO-spinn.


Milla ska börja laga mat och visar upp sina prima råvaror :-)Far bläddrar i tidningen i väntan på maten.


Mor har varit ute och spanat.


Surprise! Alex kommer ner med telefonen.


Efter hemfärd och handling på Willys gick vi en kvällspromenad med Benjamin.
/Carros hörn av världen

Utmaningen

Jaha du Linda, här kommer mina svar på frågorna...

1. Vad gjorde du för 10 år sen?
Ja, hängde väl i Gusum rätt mycket då men minns inte exakt vad jag gjorde. Tror att jag jobbade på Hästkullen den sommaren oxå. 

2. Vilka fem saker finns att göra på listan idag?
Dagen är ju snart slut men...ska svara på dessa frågor, dricka vatten, borsta tänderna, kolla att katterna har mat o vatten, sova.

3. Godis jag gillar:
Choklad!!!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär:
Köpa nåt fint kattvänligt ställe att bygga ett hus på, gärna vid en sjö.

5. Städer/Orter jag bott i:
Valdemarsvik, Norrköping
/Carros hörn av världen

Sol och tvätt

Idag har det varit sommarväder hela dagen och har nästan missat all sol då man varit i skolan hela dagen. Men nu är det bara halva dagen i morgon oxå sen väntar två veckors ledighet. Hoppas på lite sommarväder under dessa.

Är ensam hemma nu och har hand om tvätten när Fredrik har åkt till fältet. Funderar på att gå ut i solen lite medan jag väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara. Så får det bli.
/Carros hörn av världen

Cykelstöld och blodspill

En kort stund efter att Fredrik gått hemifrån för att ta sig till gymet kommer han in igen och säger att hans cykel inte står kvar i förrådet. Vi tog bilen för att åka runt en sväng och kolla om vi såg den någonstans. Vi behövde ju inte åka så långt då den stod utanför ett av hyreshusen här intill. Låset var fortfarande helt så den som tog cykeln har alltså släpat bort den dit och ställt den i cykelstället. Hur blåst får man vara egentligen?!

På eftermiddagen tog vi med katterna upp till Barrstigen så att de skulle slippa vara ensamma hemma. Men vi åkte snart hem med dem igen efter att Benjamin gav sig på stackars lilla Princess och bet henne i svansen så att det blödde. Från och med nu är det nog bäst att vi endast tar med katterna dit då det är fint väder så de kan vara ute.

Nu ska man väl försöka sova för att orka upp 04.30 i morrn. Mår inte så bra nu heller så det kommer nog att bli kämpigt i morrn men det är bara att bita ihop, ska i alla fall försöka klara av dagen, och hoppas på att man får ledigt nästa vecka.
/Carros hörn av världen

Dumma förkylning!

Mår inte alls bra idag, försöker att inte tänka på det men är inte så lätt. Huvudet känns som en sprängfärdig ballong och det värker i bihålorna. Dessutom så påstår Fredrik att jag låter som en kråka :-(
/Carros hörn av världen

Mina grabbar

Här följer några bilder på mina knasiga pojkar jag har här hemma :-)

/Carros hörn av världen

LOKA LIKES ASIA

Testade två av Lokas nya smaker idag och kan verkligen rekomendera dem, svingoda.
Saigon Sunset ( röd apelsin och citrongräs) och Macau Moon (Litchi och hallon).
/Carros hörn av världen

Karnebåtfestival 2008

På förmiddagen idag var Fredrik och jag i Norrköping då Fredriks plan som han beställt på Lekhuset kommit, tredje planet på kort tid som han köpt nu. Så blev det en sväng till Willys oxå.

Nya planet inspekteras av både husse och katt :-)


Cornelius gömde sig i sin röda lilla stuga när han inte fick sova under locket till plan-kartongen.


Denna helg har den årliga Karnebåtfestivalen ägt rum här i Viken, ja den håller fortfarande på men pga regn och förkylning så har det inte blivit så mycket festival för mig. Vi var dock nere nu ikväll när Hepstars spelade nere vid hamnen. Tog några bilder, de blev inte så bra men lägger upp dem i alla fall./Carros hörn av världen

Ont i halsen

Har känt av lite ont i halsen flera dagar denna vecka men det har gått över då man varit uppe nån timme, men inte idag. Har haft precis lika ont hela dagen och har det fortfarande men känner inga tecken på sjukdom i övrigt, än i alla fall.

Skoldagen flöt på ganska så bra idag, trots halsont. Höll dock på att slipa av mig tummen men som tur var så släppte hela tummen på handsken och jag blev bara av med lite av nageln. Bara en halv dag kvar innan helg nu och sedan bara en vecka kvar till lite ledigt, om inget annat kommer upp.

Ska nog ta en dusch nu och sen slappa i soffan tror jag.
/Carros hörn av världen

Dags att sova

Har varit en lång dag i skolan idag. På kvällen blev det en cykeltur efter middagen så nu är jag ganska trött och ska snart krypa ner i sängen.
/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!