En skärva av din spegelbild

För några veckor sedan fick jag göra ett personlighetstest på Studiefrämjandet och det här är resultatet jag fick:

UGGLAN
(Inåtvänd tanke med intuition)

Du är utåt sett en lugn och försiktig person som inte gör något överilat. Som den kloka ugglan har du för vana att tänka först och tala sen, men det du säger är noga analyserat och övertänkt. Du har en dragning åt lite filosofiskt fundera över de stora sammanhangen och livsfrågorna och kan använda din logik för att förklara hur teorier och principer hänger ihop. När något problem fångat ditt intresse kan du avskärma dig från yttervärlden och helt gå in för att begripa hur "nöten" skall knäckas och du ger inte upp i första taget.

Du har en förkärlek för tankekonstruktioner där du får laborera med idéer och principer på ett abstrakt plan och du kan lätt se de stora linjerna. Detta gör att du kan skapa logiska rationella planer, men att se dessa planer förverkligade i praktiken är inte lika viktigt för dig.

Du har en tendens att "hoppa bock" över vardagsproblem och lämna över det "ointressanta" till din omgivning. Utåt kan du verka lite formell och reserverad men detta intryck förändras när man lärt känna dig på riktigt.

Du kan vara lite svårflörtad och försiktig men egentligen är du osäker i ytliga kontakter. Du kan väga synpunkter för och emot på ett "objektivt" sätt kan du vara en utmärkt kritiker eller rådgivare till din omgivning (bollplank).

Bestäm dig inte idag vad du kan lämna till imorgon, är ett uttryck som passar in på dig och när det dessutom sker på dina villkor kan samarbete med dig vara lite vanskligt.

Den funktion som din personlighet i huvudsak bygger på kallas tanke. Som komplement till tanken har du en intuitiv sida eller möjlighetssinne. Det innebär att du är nyfiken och vetgirig på alla upptänkliga områden. Du kan ifrågasätta det mesta och hitta nya oväntade lösningar på problem. Du har en impulsiv läggning som gör att uthållighet och pålitlighet av och till kan ifrågasättas.

Om din kompletterande personlighetssida intuition är outvecklad eller undertryckt, kan dina negativa sidor ta överhanden och du riskerar att köra fast i ditt analyserande. Du kan bli obeslutsam och får inget ur händerna. Det är lätt hänt att du isolerar dig och blir skygg. Du överdriver svårigheterna och blir nästan omöjlig att förstå när du ska klargöra sammanhangen med fullständig exakthet, i värsta fall blir du betraktad som en egensinnig och intolerant kuf. Men passiviteten är den största faran för dig. Då du har svårt att prata om dig själv och dina känslor riskerar du att hämna på en öde ö.

För att bryta de negativa effekterna av inåtvändhet, analyserande och isolering bör du söka dig utåt, öka tempot och delta i nya projekt. Ditt utpräglade möjlighetssinne är dörren till social kontakt. Våga ta beslut även om du inte är säker. Kalkylerande risker kan vara spännande.
Jag tycker att det stämmer delvis, Fredrik tyckte att det stämde helt och hållet. Vad tycker du?

/Carros hörn av världen

Sol & Bad

Idag tog vi med Kya till Sandgärdet och badade.

Fredrik solar samtidigt som han pumpar upp badringen.


Milla jobbar på att få luft i den andra ringen.


"Åh, vad det bränner"
/Carros hörn av världen

Födelsedagsgott

Igår firade vi Fredriks 30-årsdag och till det bakade jag rabarber- och jordgubbsmuffins


och Red Velvet Cake (tyvärr så blev glasyren alldeles för rinnig).
/Carros hörn av världen

Förberedelser

Jag har nu börjar förbereda min Red Velvet Cake som jag ska göra till Fredriks kalas i morgon.


/Carros hörn av världen

Roadtrip

Idag på eftermiddagen/kvällen åkte vi en sväng med mc'n.

Vattenpaus
Tankar i Kisa.


Här var det ingen hemma när vi kom till Linköping.


Hemma igen.
/Carros hörn av världen

R.I.P Michael Jackson

Har aldrig direkt varit något stort fan av hans musik men den här tycker jag är fin.
 
/Carros hörn av världen

Sjuka människor!

Den här artikeln var det första jag såg när jag gick in på NT's sida nu på morgonen. Vad är det för fel på dessa människor?! Lämna de stackars djuren ifred!!
/Carros hörn av världen

Första doppet

Idag tog jag årets första dopp i Fallingebergssjön, det var riktigt skönt faktiskt. Men Fredrik har blivit en riktig badkruka på äldre dagar för han tog inte ens på sig badbyxorna utan doppade bara fötterna.
/Carros hörn av världen

Fredrik 30 år

Önskar grattis till Fredrik som idag fyller 30 år!

/Carros hörn av världen

Besök i Bidalen

Igår var jag och mamma ute i Bidalen och hälsade på Marianne. Lägger in en bild på henne och hennes lilla kattunge Linnea.

/Carros hörn av världen

Bilder från idag

/Carros hörn av världen

Lite skoj

/Carros hörn av världen

Svordomsvisan

Någon mer som minns denna från barndomen?

/Carros hörn av världen

59 minuter och 46 sekunder

Klarade Fallingebergsrundan på under en timme idag!
/Carros hörn av världen

Linda

Kvinnonamnet Linda är en kortform av namn som slutar på -lind, -linda, -linde, -slimpa, -kimpa, -dimpa, -rimpa, -rumpa eller strumpa, exempelvis Belinda, Rosalinda, Melinda, Herolinda eller Sieglinde, som i de flesta fall har engelska engelskspråkligt och från början tyskt ursprung. Slutdelen anses komma från tyskans lind "liten, späd, vek". Kortformen blev populär i Europa slutet av 1700-talet, och har använts i Sverige sedan början av 1800-talet. Det var här länge ovanligt och fick sin första egentligapopularitetsperiod först på 1950-talet. Det stora genombrottet kom dock på 1970-talet 1970- och 1980-talet då namnet ökade tiofaldigt och tidvis var ett av de 3-4 vanligaste namnen på unga flickor. Det minskade sedan snabbt under 90-talet och finns nu i början på seklet inte längre bland de 100 vanligaste flicknamnen.Det fanns 31 december 2005 totalt 50 611 personer i Sverige med förnamnet Linda, varav 38 313 hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 240 flickor namnet, varav ca. 65 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 20 juni, (1986-1992: 3 december).Namnet Linda härstammar även från spanskan. Linda på spanska betyder "vacker". (Källa: Wikipedia) Linda är även ett ord på Quenya (alviska) med betydelsen: "vacker".Källa: http://www.svenskanamn.se/


Grattis Linda!

/Carros hörn av världen

Midsommarafton 2009

Igår var det midsommarfirande i Hosum och som vanligt bjöds det på:

Mammas goda tårta,


kortspel,


grillning, (det kom faktiskt bara några enstaka stänk under grillningen denna gång men pappa hade föberett allt i carporten i alla fall för man ska ju hålla på traditionerna)


och fotande.


Gösta var lycklig över att få leka med husse ute i det gröna.


En närbild på en av pappas solcellslampor.
/Carros hörn av världen

Glad midsommar

Önskar alla som ramlar in här en riktigt trevlig midsommar!

/Carros hörn av världen

Prickig

Så här fin var jag efter att ha cyklat banvallen idag.


/Carros hörn av världen

Bogsering

På eftermiddagen ringde Bosse och sa att han behövde hjälp med att bogsera hem caddyn för den hade stannat och ville inte starta igen.

Leta krok,


förankring


and off we go!
Framme.

/Carros hörn av världen

Ofattbart

Läste idag denna artikel i NT. För mig är det ofattbart hur man kan låta denna sortens människa få komma ut för ens en minut efter det han gjort.

Jag minns så väl när det hände, jag kunde inte förstå att det var sant när jag så bilden på Cajsa på Aftonbladets löpsedel. Jag kände aldrig Cajsa så väl, bara träffat henne någon gång tror jag, men jag umgicks med hennes äldre syster i högstadiet och jag hade även praktik hos hennes mamma under gymnasietiden.
/Carros hörn av världen

Orkide

/Carros hörn av världen

Ögon/Carros hörn av världen

Lite nytt

Mc-jackan som jag fick av Fredrik i fredags.


Köpte ett stativ till kameran oxå.
/Carros hörn av världen

Tacokväll

Igårkväll var vi bjudna till Daniel och Maria på tacos.


Jamas ville vara i centrum.


Ja, det syns ju på tröjan vem det här är :-)


Daniel och Fredrik leker rockstjärnor


men Jamas ville att de hellre skulle titta på honom.


Maria och Wilmer läser.

/Carros hörn av världen

Snygga familjen

Denna snygga scen fick jag se i förmiddags :-)
/Carros hörn av världen

Fyllesnack i en taxi

Strax efter tolv tog vi en taxi till Bomullsfabriken, detta spelade jag in under taxiresan.
/Carros hörn av världen

Sverige - Danmark

Igår var vi bjudna till Milla och Alex för att festa och titta på fotboll, varken jag eller Fredda är ju intresserade av fotboll men vi åkte dit i alla fall.

Jag


Fredda förbereder inför matchen.


Bänkade och klara.


Alex hade varit riktigt kreativ tidigare under dagen.


Frida och Sandra


Milla


Jag försökte verkligen leva mig in i det hela


och Fredda försökte ännu mera.


Efter matchen, som slutade med att Sverige förlorade om det är någon som missat det, fortsatte festen på undervåningen.

Sandra och Alex


Alex och Milla dansar.


Fredda sveper en Absolut Mango./Carros hörn av världen

Gösta 1 år!

Vill säga ett stort GRATTIS till våran underbara lilla Gösta som fyller 1 år idag!

/Carros hörn av världen

Gustav

Mansnamnet Gustav (Gustaf) har traditionellt antagits vara sammansatt av folknamnet göt och stav "stöd, ledare" alltså "götarnas stav". En annan tolkning är att namnet kommer från nordvästslaviska Gostislav av indoeuropeiska ghosti "vän" och ett ord med betydelsen "ära, rykte". Äldsta belägget i Sverige är från år 1225 (Gostauus). En talspråksform av namnet är Gösta. I slutet av 1800-talet och början på 1900-talet var Gustav eller Gustaf ett av de fem vanligaste namnen. De senaste åren har trenden åter igen varit uppåtgående. Det finns 78262 män som har förnamnet Gustav. Av dessa har 17964 namnet Gustav som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 47137 män som har förnamnet Gustaf. Av dessa har 9046 namnet Gustaf som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 6 juni.


Källa: http://www.svenskanamn.seGrattis alla ni häromkring som heter Gustav!
/Carros hörn av världen

Bo

Mansnamnet Bo är ett fornnordiskt namn som betyder "bofast","bonde" eller "soldat". Äldsta belägg i Sverige är en runinskrift från 1000-talet. Namnet Bo har ärvts inom flera adelsätter, men var före 1900 ett mycket ovanligt namn bland vanligt folk. Populariteten har avtagit sedan 1950-talet och namnet ges numera mest som andranamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 91 835 personer i Sverige med namnet,varav 48 158 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 437 pojkar namnet, varav 8 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 5 juni.

Källa: http://www.svenskanamn.se


Grattis alla ni häromkring som heter Bo!
/Carros hörn av världen

Lycka till!

Önskar Milla lycka till idag när hon börjar på sitt nya jobb!
/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!