Fuldans

Kollade just in på Annas blogg och fick mig ett gott skratt, jag var tvungen att testa jag oxå. Klicka HÄR för att se min dans.
/Carros hörn av världen

Fiskögat är här!

Jag har precis nu öppnat paketet som jag hämtade ut på Ica Fyren tidigare ikväll. Äntligen är mitt fisheye-objektiv här! Tyvärr hinner jag väl inte fota med det förrän tidigast på fredag eller lördag.
/Carros hörn av världen

Söndagsångest

Söndagkväll igen då, känns som om helgerna knappt hinner börja förrän de är slut. Just nu känns det väldigt jobbigt att jag ska upp tidigt imorrn och åka till jobbet. Ännu en vecka då jag knappt kommer att vara hemma, det är det värsta med att pendla. Är lite nervös inför resan med nya bilen, tycker det är läskigt att åka i rusningstrafiken i stan med en bil man inte är van vid. Är inte så nervös för att åka till jobbet men på hemvägen brukar det vara fasligt mycket trafik, men det är bara att hålla tummarna för att det går bra.

Vi har varit ute hos mamma och pappa och spelat kort idag. Jag tog några få bilder men ärligt talat så har jag inte haft någon fotolust alls idag så jag tänker inte lägga upp dem.
/Carros hörn av världen

Söndagslåten

/Carros hörn av världen

Honda Civic

När Fredrik kom hem från jobbet i eftermiddags åt vi mat och sedan begav vi oss mot Jönköping, eller Huskvarna närmare bestämt.


Goffe har börjat låta konstigt, antagligen ett hjullager som håller på att pajja. Fredrik var nervös att den inte skulle hålla fram och tillbaka.


Bäst att kolla luften oxå.
Bitvis var det väldigt dimmigt.


Snart framme.


Dessa bilder tog Fredrik på mig och min nya bil när vi stannat till på en mack på vägen hem.


/Carros hörn av världen

Promenerat i höstsolen

Har precis tagit en liten promenad i solen som äntligen lyckats bryta sig igenom dimman.


Hittade ett urbra ställe för macrofotografering. Tyvärr hade jag bara Olympusen med mig men jag ska helt klart gå dit med systemaren snart, tror det kan bli riktigt bra.
Höstens färger har kommit fram mer och mer under denna vecka.


Det är visst utförsäljning av kläder på Folkets Hus idag men jag kände inte för att gå in.


Höstfint par.


/Carros hörn av världen

Cookies & Cream

Mjölkchoklad med dubbel fyllning: mjuk gräddkräm med bitar av chokladkex och en mörk chokladsås.


Provade denna igår till tv-myset och jag gillar den skarpt. Med inslaget av chokladsås känns den som en lyxigare variant att Marabou's Gräddnougat. Rekomenderas.
/Carros hörn av världen

Tidig lördagsshopping

Ibland har man verkligen tur! Igår fick jag min första lön och jag har ju länge funderat på att köpa ett fisheye till kameran. Jag gick nu på morgonen in på Cyberphoto bara för att dreggla lite och vad får jag se? Jo, mellan den 24:e och 30:e september är det 15% rabatt på alla Samyangobjektiv! Det var ju bara att skicka iväg en beställning på direkten för ett bättre pris än detta går ju inte att hitta. Så nu längtar jag tills jag får hem mitt Samyang MF 8/3,5 Fisheye!
/Carros hörn av världen

Lättad

När jag kom hem ikväll hittade jag ingen lönespec bland posten. Jag gick in på internetbanken och till min stora lättnad så syns den framtida insättningen nu, imorrn kommer pengarna att finnas på mitt konto. Första gången på sju månader som jag får en heltidslön.
/Carros hörn av världen

Lite nervöst

På fredag är det dax för lön och jag är ärligt talat ganska så nervös. Eftersom Uniflex strulat så mycket under de här två månaderna jag jobbat är jag livrädd att jag inte ska få några pengar. Har inte fått någon lönespec fast de sa att den skulle komma 2-3 dagar innan lönen och det syns ingen framtida insättning på internetbanken heller.
/Carros hörn av världen

Ingen skördefest

Tyvärr blir det inget Öland och skördefesten för oss den här hösten då den krockar med Alex och Millas flytt. Men men, det kommer en höst till.

Något annat som hör hösten till är ju Oktobermarknaden och jag har idag bett om ledigt den dagen, nu är det ju över en månad kvar tills dess men lika bra att vara ute i god tid. Det var ok för arbetsledaren på Agro så nu måste jag bara höra med min personalansvarig på Uniflex oxå. På Valdemarsviks hemsida hittade jag lite om marknadens historia, tycker sånt är lite intressant:


"Oktobermarknaden i Valdemarsvik har anor ända sedan början av 1600-talet. År 1610 omtalas för första gången handels- och lastageplatsen längst inne i Valdemarsviken. Platsen var strategiskt belägen på gränsen mellan Småland och Östergötland (landskapsgränsen går fortfarande mitt i samhället vid den s.k. Smålandsbron). Östgötar, Smålänningar, skärgårdsbor och ”landkrabbor” gjorde affärer med varandra, umgicks och utbytte nyheter.

I början av 1700-talet låg marknadsplatsen ungefär där dagens salutorg är beläget utmed Vammars-målaån, även kallad Smålandsån. Senare var marknadsplatsen förlagd till den s.k. Hamnängen fram till omkring 1915, då Lundbergs Läderfabrik uppförde fabriksbyggnaden ”Sjöhuset”. Under något årtionde höll man sedan till på den öppna plats som idag härbärgerar huset som Vikens Mäklarbyrå är inrymd i och där nuvarande Sparbankshuset står. Sedan var det dags att ha kreatursmarknaderna på det som är dagens Folkets Hus-parkering, men vars riktiga namn är Oxtorget.

De stora marknaderna hölls i juni och på hösten. År 1864, då näringsfrihetsförordningen släppte handeln fri på landsbygden, slogs benen undan för junimarknaden och kvar blev höstmarknaden, den som vi idag känner som ”Oktobermarknaden” och som hålls 4:e onsdagen i Oktober varje år. Det har dock inte alltid varit samma dag. Höstmarknaden har varierat från slutet av september till första dagarna i november, bl.a. beroende på när ”friveckan” inföll förr i tiden – alltså den vecka då lantarbetare, statare m.fl. flyttade och byte arbetsgivare. År 1886 skrev de styrande i Ringarum (Valdemarsvik tillhörde Ringarums socken fram till 1914) till höga vederbörande och ville få höstmarknaden i Valdemarsvik struken ur den officiella marknadskalendern, då fylla, slagsmål, utsocknes knallar med ”krimskrams”, akrobater och karuseller m.m. gjort marknaden till något icke önskvärt. Man ville i stället byta till fyra renodlade kreatursmarknader per år. En förändring tycks också ha kommit till stånd, för 1888 års höstmarknad verkar vara den sista marknaden i ”riks-kalendern”. Kreatursmarknadernas antal var dock år 1893 två stycken. Sedan åtminstone mitten av 1920-talet har höstens kreatursmarknad, ”oktobermarknaden” åter igen inslag av karuseller, konfekt och liknande. Marknaden i oktober 1926 var uppdelad: Kreatursmarknaden hölls på Oxtorget och de övriga aktiviteterna ägde rum på platsen för nuvarande Sparbankshuset. Den uppdelningen tycks ha rått ända till kreatursmarknaderna upphörde någon gång på 1930-talet.

Oktobermarkanden nuförtiden samlar omkring 200 knallar och fyller hela centrum. Varuutbudet har som sagt förändrats från kossor, smör, höns, ägg, tyg m.m. via ballonger, stripteasetält, stinkbomber och gipsfigurer till dagens Cd-skivor, mystofflor, och t-shirts. Många besöker marknaden för att träffa gamla bekanta. Så har det alltid varit – bara med den skillnaden att nu slåss inte Smålänningar och Östgötar längre, så Du kan lugnt våga Dig dit. "

/Carros hörn av världen

Tisdagslåten

/Carros hörn av världen

Min måndag

Det började redan igårkväll. Jag fick en otrolig söndagsångest, jag ville verkligen inte åka till jobbet. När jag vaknade imorse kändes det likadant men jag masade mig upp för att göra mig i ordning. Jag gick tillbaka in i sovrummet, la mig bredvid Fredrik i sängen och la huvudet på hans arm. Ville inget hellre än att somna där men tvingade mig själv att gå nerför trappan för att gå ut till bilen.

När jag kom till jobbet kändes det inget bättre, var trött och seg i hela kroppen. På förmiddagen såg jag till att få jobb där jag kunde hålla mig för mig själv då jag inte hade lust att prata med någon. Vid lunch började jag känna mig på lite bättre humör och på eftermiddagen kände jag mig glad att jag ändå gått till jobbet.

Nu är jag hemma och har krupit i myskläderna och ska alldeles strax se på CSI Miami innan jag bäddar ner mig i sängen.
/Carros hörn av världen

Skrämmande

/Carros hörn av världen

Tokig i ost

Jag har alltid varit förtjust i ost, både hård och mjuk.

Här är två sorter som jag rekomenderar er att testa.


/Carros hörn av världen

Fotat på landet/Carros hörn av världen

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat alla tre födelsedagsbarnen, Alex, mamma och Milla.

Mamma med sin present.


Alex och Milla öppnar paket.


Mammas underbara marängtårta.


Lite senare bjöds det även på smörgåstårta.


Tack så mycket för allt gott och jättegrattis till födelsedagsbarnen!
/Carros hörn av världen

<3

/Carros hörn av världen

Nytt i vårt hus

Det har tillkommit två nya saker i huset under denna vecka.

Hatthyllan som vi köpte förra helgen är uppe.


Den långa blåa mattan är hemkommen och på plats i källaren så man slipper frysa fötterna av sig när man går till badrummet.
/Carros hörn av världen

Bilder från ett svinkallt Västervik

Imorse plockade vi med oss mamma och pappa till Västervik för att besöka det nyöppnade Biltema och så Karlsson förstås.

Vi hade inte tur med vädret, det har varit mestadels mulet med regnskurar och snålblåst.


Prick klockan 10 var vi framme.


Här pågår instuvning av det som inhandlats.


Blev ett besök på Engströms Bil oxå.
Sedan bar det av in mot centrum för att äta.


Återbesök på Pizzeria Acapulco och jag fick min efterlängtade falafeltallrik som får med beröm godkänt för den var verkligen supergod.


Pappa testade pizzan Skoda Special.


Mamma åt kebebpizza och enligt henne så blev Vikens kebebpizza utklassad.


Fredrik mumsar på sin salamipizza (foto: mamma).


På väg hem.
/Carros hörn av världen

Så kul (enligt mig)

/Carros hörn av världen

För 4 år sedan

Idag är det fyra år sedan som jag och Fredrik träffades för första gången. Mycket har vi gått igenom under dessa åren, både bra och dåliga stunder har vi delat och förhoppningsvis hinner vi uppleva många fler år tillsammans.

Min Mupp.
/Carros hörn av världen

Resten av dagen

Vi har gjort ett besök på Skönero höstmarknad, har aldrig varit där förut men jag tyckte inte att det fanns så mycket i min smak där (kanske för att jag till största delen undviker att äta kött). Jag provsmakade i alla fall världens starkaste chips och det var så det gjorde ont i munnen i minst 20 minuter efteråt, och då tog jag bara en pytteliten smula.


Adam provsmakar chipsen.
En ganska orginell hoppborg.


När vi kom hem var det dax att laga mat.


Maten är serverad (spaghetti och kycklingkorv).


Sedan blev det lite kortspel.


På eftermiddagen kom resten av familjen Lönn. Här syns Reine och lilla Fluffen.


Tyvärr blev bilden på Stina suddig.


Benjamin var väldigt sur över att det kommit in en hund i huset.


Kvällen avslutades med ett besök på Barrstigen för att lämna lite sovgrejer som Simon och Adam lånat samt se till Gråmis som nu är ensam hemma en vecka.
/Carros hörn av världen

Morgonen & förmiddagen

Vaknade tidigt imorse som vanligt, satt vid datorn till framåt klockan åtta innan det började höras ljud från undervåningen där Adam och Simon sov.

Simon vill inte vara med på bild (han är nog släkt med sin farbror).


Adam.


Som sagt de är nog släkt.
Vänskapen består.


Lite billek blev det.


Adam försökte få igång Benjamin.


Han var inte så lekfull så vi tog en promenad med honom istället när Simon och Fredrik åkte till fältet.


Adam roade sig sitt eget sätt.


Nu ska vi åka ut till Skönero en sväng.
/Carros hörn av världen

Barnvakt

På eftermiddagen idag kom Simon och Adam (Fredriks brorssöner) till oss och de ska stanna till imorrn.

Benjamin blev genast bästis med Adam.


Simon och Fredrik ville åka ut till Danebo och köra med sina rc-bilar. Jag och Adam följde med ut till grustaget och sen tog vi en promenad bort till mamma och pappa som bor inte alls långt därifrån. En kort stund efter att vi kommit dit svängde Goffe upp på gården, de andra hade fått ge upp lekandet pga alla mygg. Vi begav oss hemåt för att fixa tacos istället.


Adam hjälper till i köket.


Gott var det och alla blev proppmätta.
Simon vill inte vara med på bild.


Adam lånar min dator.


Just nu håller Fredrik på att hjälpa Adam att skapa en egen blogg, de är så gulliga.

/Carros hörn av världen

Caramel & Crisp

Hittade två nya sorter av Marabou Sensation på City Gross idag och vi har smakat den ena nu på eftermiddagen. Den var jättegod men aningen för söt så det blir lätt sliskigt om man äter för många bitar.

/Carros hörn av världen

Dagen så här långt

Klockan nio imorse åkte vi mot Norrköping för att först kolla på en bil och sedan inhandla diverse saker. Bilen vi tittade på var fin men... det kändes inte rätt ändå. Vi var inne hos en bilhandlare och tittade på en annan oxå och den skulle jag kunna tänka mig men den var alldeles för dyr. Vi åkte ut till Ingelsta och brände alldeles för mycket pengar där istället.

Shoppandet avslutades på City Gross och när vi skulle ratta hemåt såg det ut så här i bilen.
När vi kom hem lagade vi nudelwok till middag.


Till maten drack vi dessa, jag gillade cherry bäst men det ska nog vara vanlig cola i alla fall.
/Carros hörn av världen

Lördagslåten

/Carros hörn av världen

Kolla på bil imorrn

Fredrik har varit snäll och ringt på en bil till mig idag och imorrn ska vi åka och titta på den. Om vi orkar kanske vi åker och tittar på denna oxå.
/Carros hörn av världen

Kollar bilar

Satt och kollade på bilar inne på Blocket och hittade den HÄR. Den är likadan som den jag hade fast min var blå och en -95:a.
/Carros hörn av världen

Vår gata från ovan

Tänkte visa hur vår gata ser ut uppifrån så här kommer ett av Fredriks flygfoton som han tog i söndags.

/Carros hörn av världen

Lunch och tårta

Förra veckan sa vår arbetsledare att vi skulle välja en dag då vi alla kunde gå ut och äta lunch tillsammans, vi tyckte att mitt i veckan var ett bra alternativ. Så idag åkte vi till Café Saltis på lunchen, maten var jättegod (jag åt raggmunk) och jag blev proppmätt. Inte nog med att arbetsledaren bjöd oss alla på lunch vi får även gå hem klockan 16.00 på fredag för att vi jobbat så bra, jag gillar min arbetsledare (för det mesta). På eftermiddagsfikat bjöds det på tårta och fast jag fortfarande var mätt sedan lunchen var jag ju tvungen att ta en bit.
/Carros hörn av världen

Samtal på lunchrasten

Kollegan: Hur länge har ni varit tillsammans då, du och sambon?
Jag: I 4 år.
Kollegan: Är ni förlovade?
Jag: Nej.
Kollegan: Är du sugen?
Jag: Nej.
Kollegan: Har ni barn?
Jag: Nej.
Kollegan: Är det en kille du är tillsammans med?
Jag: Ja.
Kollegan: Ja, man vet ju aldrig.

/Carros hörn av världen

Morgonens macro

Var ute en sväng med macrot imorse innan svampplockningen. Det var lite kallt och fullt av små vattendroppar som glänste i solen, en perfekt macromorgon helt enkelt.

De sista blommorna i trädgården.


Undrar om de hinner slå ut innan frosten tar dem.


/Carros hörn av världen

Söndag i svampskogen

I morse gick vi ut i svampskogen, vi åkte inte iväg någonstans utan gick upp i skogen vid banvallen. Redan till en början såg vi många svampar men inga gula.


Fredrik hittade den första kantarellen.


Ju längre in i skogen vi gick desto mer av skogens guld hittade vi.
Fredrik tyckte att denna såg ut som rotmos. Vad han har ätit för konstigt rotmos vet jag inte.


Någon som vet om det här är trattkantareller?
Två gånger gick vi över den knäckta bron utan att trilla i.


När vi kom hem åt vi cous cous-sallad med mina hemmagjorda veggobiffar och exotic mango-sås.


Sedan var det dax för rensning, så här mycket fick jag ihop i min påse.


Jag har skrivit av Annas recept som jag ska testa ikväll.
/Carros hörn av världen

Söndagslåten

/Carros hörn av världen

EFIT 4 september 2010

Jippi! EFIT är på en helg så jag kan vara med!

Kl 05.45: Frukostdax för vissa.


Kl 06.45: Kollar till tvätten.


Kl 07.45: Funderar på om det är frukostdax för mig.


Kl 08.45: Slappar lite vid tv'n.


Kl 09.45: Har ju alldeles glömt bort att borsta gaddarna.


Kl 10.45: Är ute i trädgården och plockar äpplen.


Kl 11.45: 12 stora äppelmuffins står i ugnen.


Kl 12.45: Sitter vid datorn.


Kl 13.45: Fredrik kommer hem från jobbet.


Kl 14.45: Gösta är hungrig.


Kl 15.45: Fikar på Barrstigen.


Kl 16.45: Vi spelar Uno.


Kl 17.45: Inge-Marie fixar varm smörgåstårta.


Kl 18.45: Vi har påbörjat en UNO-Spinn.


Kl 19.45: Spelet pågår fortfarande.


Kl 20.45: Har fikat igen och alla är apmätta.


Kl 21.45: Hemma och på väg in i duschen.


Nu tackar jag alla som följt min EFIT-dag och tack för alla fina kommentarer!
/Carros hörn av världen

Värmebölja

Enligt vädret på nt.se är det visst väldigt varmt just nu :-)

/Carros hörn av världen

Onsdagslåten

/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!