En tanke

Sänder idag en extra tanke till alla Efitares egen Micke som förlorat sin pappa. Många styrkekramar till dig och din familj. Jag beklagar verkligen er sorg.
/Carros hörn av världen

Matlådor

Var tvungen att fixa matlådor till de resterande jobbdagarna denna vecka. Jag gjorde det enkelt för mig och tinade upp kebebjärpar som jag stekte, till det stekt paprika och lök.


 
/Carros hörn av världen

Det är skitkallt ute

Fredrik har redan gått upp när min klocka ringer. Jag står vid min byrå och klär på mig när han kommer uppför trappan och jag hör hans sura röst säga: "Det är skitkallt ute!" Jag svarar att det gör väl inte så mycket då vi båda två ska vara innte typ hela dagen.
 
Jag har gått ner till köket och ska göra i ordning för dagen då Fredrik kommer in dit och pekar på termometern och utbrister: "Titta där!"
 
Jag är i källaren och gör rent katternas lådor när Fredrik kommer ner och ger mig en puss och går mot ytterdörren. Jag följer skrattandes efter: "Vad rolig du är med tjock jacka och tofflor". Fredrik har nu öppnat ytterdörren och är halvvägs ute när jag ropar: "Hej då" men jag hör bara något mummel och dörren slål igen. Det finns få saker som kan göra Fredrik så sur som vädret och utetempen.
 
(Klockan på termometern går en timmer efter).
 
/Carros hörn av världen

Händelsefattig söndag

Det känns som om jag inte gjort ett skit idag, bara fikat och ätit mat.
 
Har varit regn, åska och sol om vartannat så man har ju inte direkt kunnat göra något ute. Men snart är denna söndag slut och en ny jobbvecka börjar.
 
 
/Carros hörn av världen

En lördag på vift

Blev en sväng till Linköping för att gå på en bilträff men när vi kom dit fick man inte komma in som åskådare så vi åkte vidare till Norrköping där det skulle finnas en tävling med rc-bilar.
 
 
Lunch på Max.
Enligt väderprognosen skulle det vara uppehåll hela dagen idag men på hemvägen hände detta:
 
Fika hos mamma.
Lilla Dagny busade runt.
Tog en promenad på kvällen och såg denna lilla fuling som gömde sig i en stenmur.
 
Nu blir det kvällsmat.
/Carros hörn av världen

Ett Foto I Timmen 24 augusti 2012

Tänkte göra en kvällsefit idag och börja fota runt 16.30 då jag slutar jobbet men eftersom jag vet att vissa av er gillar min morgonbild bjuder jag på en sådan innan jag åker. Vill ni kika på fler Efit:ar idag eller kanske vara med själva klickar ni HÄR.
 
05.45: Ska borsta tänderna.
16.40: Har duschat och kryper in i bilen för att köra hemåt.
17.40: Har inträffat en trafikolycka, fem bilar är inblandade och köerna blir enorma.
18.40: Har kommit hem och Fredrik fixar korv med bröd till kvällsmat.
19.40: Har varit och veckohandlat och hämtat ut paket från Bodystore.
 
Ja, det var min kväll det. Inte så många bilder men jag efitade i alla fall.
 
 
/Carros hörn av världen

Helt rätt

Jag hittade den här bilden på Facebook alldeles nyss och tycker att den är så himla bra så jag måste dela med mig av den här oxå. Den tillhör en kille vid namn Glenn Lagerholm.
 
 
Precis så här är det!
/Carros hörn av världen

Tillbaka till sommaren...

/Carros hörn av världen

En semester att minnas

Även fast jag bara har kommit till den andra jobbveckan efter semestern så har jag redan börjat drömma mig tillbaka till den roligaste sommaren på länge.
 
Vi fick träffa Anna och Frelle igen och besöka dem i deras hem. Vi fick se en stad som var helt ny för oss och vissa av oss testade något nytt.
 
Vi hittade ett nytt badställe där även mamma kunde komma i vattnet nämligen Västersjön.
 
Vi besökte Solens och Vindarnas Ö, badade på Haga Park och besökte djurparken.
 
Vi var ute på sjön i Reines båt och badade vid Hallmare havsbad.
 
Jag är nöjd med alla resor och utflykter vi gjorde men den som jag tänker mest på när jag vill drömma mig bort från verkligheten en stund är den sista resan, min födelsedagsresa till Dalarna. Den vackra naturen där är något som jag hoppas få se mera av.
 
/Carros hörn av världen

Boendefunderingar

Ibland tycker jag att det är synd att det blev sådant stress då det blev husköp för oss. Inte för att jag vantrivs här men om vi haft mera tid känns det som att det hade funnits fler valmöjligheter. Jag älskar trädgården här, att det inte bara är en plan gräsmatta utan varvat med lite berg och träd. Det är billigt för oss att bo här då vi inte alls har mycket lån att betala på och det är inte många i vår ålder som har det så två år efter ett husköp. Det är nära till affären och gymet så man slipper ta bilen jämt vilket oxå sparar pengar. Problemet här är att så fort man går ut i trädgården eller sätter sig på uteplatsen så känns det som om folk glor på en, bilar åker konstant förbi, folk cyklar och går med hundar. Detta har kanske att göra med att jag växte upp på landet och att jag egentligen trivs bäst när det är lite enskilt.
 
Har under de senaste veckorna spanat ganska mycket på den HÄR annonsen. Det ligger på landet men samtidigt inte långt alls från centrum så det skulle gå att cykla. Det är fräscht och fint så man skulle inte behöva börja renovera innan man flyttar in men så kostar det ju en hel del mera än vad vårt gjorde oxå. Det finns en nära granne så det ligger inte helt och hållet för sig självt. Det är synd att man inte har eller kunde vinna pengar så man kunde betala huset direkt så man inte behövde bekymra sig om lån och räntor utan bara själva driftkostnaden. Men jag får nog bara fortsätta drömma.
/Carros hörn av världen

Kalas och promenad

På förmiddagen hade jag mitt andra födelsedagskalas.
Efter att vi ätit lunch blev det en promenad förbi den gamla kvarnen (som är Hembygdsföreningens idag).
Gick en bit på Banvallen oxå.
 
 
/Carros hörn av världen

Regnig lördag

Helgen efter första jobbveckan kom äntligen, Fredrik jobbar övertid och det regnar. Efter att ha sett på tv i tre timmar blir jag uttråkad och bestämmer mig för att gå och hälsa på mamma och Dagny. Vi fikar på balkongen.
Det fortsätter att regna så jag föreslår att vi ska åka en sväng till Marias hus då jag är sugen på att köpa en låda till mina smycken.
Mina fynd: En kossetermometer (som inte verkar funka).
En sockerskål och smyckelådan.
Denna söta flätade kopp.
När Fredrik kommer hem äter vi mat och går sedan ut för att gå Fifallarundan.
När vi kommer fram till Axvägen ser vi mamma och Dagny som är ute i gräset så vi går och pratat med dem.
På kvällen såg vi en ganska så rolig och lättsam film.
 
/Carros hörn av världen

Till Frelle

Hade ju alldeles glömt, lovade ju att lägga ut de bilder jag har från översvämmningen  i augusti 2006 som du och Fredrik pratade om när vi var uppe.
 
Här ligger båten som de rodde med fram till bilverkstaden.
Nere i centrum: Det här är vanligtvis en gräsmatta och en gångbana.
Parkeringen.
 
 
/Carros hörn av världen

Min favorit

Det var det första jag planterade i mina träurnor utanför ytterdörren. Det var första dagen som vi ägde huset och någon månad senare blommade de för fullt. Nu vill jag att den ska finnas där utanför ytterdörren varje sommar: Rosenskäran.
 
Blomman jag fick av pappa och Irene blommar otroligt vackert nu.
Likaså den blomma jag fick av mamma på midsommarafton.
 
/Carros hörn av världen

Vad är detta?

Nu är jag igång igen med mina blomsterfrågor. Någon som vet vad det här är för blomma? Den har bara ploppat upp i en av mina rabatter och jag minns den inte från förra sommaren.
 
/Carros hörn av världen

Underbar fredagkväll

När jag kom hem från jobbet föreslog Fredrik att vi skulle gå ner på Viken och äta så det blev ett besök på Myriams Veranda. Kycklingspett med pomme och currysås.
 
Efter att ha veckohandlat och styrt lite med tvätt och så hemma blev det en promenad i den sköna kvällssolen. Det är bäst att passa på, det är kanske det sista ljumma sommarkvällen.
/Carros hörn av världen

Trevlig tisdagkväll

Efter jobbet och en välbehövlig dusch rullade jag mot Söderköping och Torstorp för att klippa Alex hår. Jag hade med mig maskinen som jag brukar använda för att klippa Fredriks hår och det brukar aldrig vara några problem. Men idag bestämde sig maskinen för att ramla sönder precis när jag drog den mot Alex huvud, det blev en fläck i nacken på honom. Inte meningen.
När även Fredrik anlänt satte vi oss till bords ute i trädgården för lite te och tunnbröd.
 
Tack för kvällsmaten och sorry för fläcken!
 
/Carros hörn av världen

Sista lediga dagens bilder

Efter att vi ätit frukost och jag bakat en kokoskladdkaka åkte vi ut till pappa och fikade.
Lilla fina Helmut var framme och hälsade.
På eftermiddagen fick Benjamin vara ute lite till.
Fredrik vattnade häcken.
 
Har nu börjat bli klar med förberedelserna inför morgondagen men har säkert glömt något. Det brukar ju ta några dagar innan man kommer in i rutinerna igen. Ångesten har i alla fall dämpats lite nu, börjar väl kanske acceptera att semestern verkligen är slut.
 
/Carros hörn av världen

Dagen D

Och så kom den dagen som man bävat för i en månads tid, sista lediga dagen. Nu måste man göra matlådor och packa in alla jobbkläder i bilen. Nu kommer det inte bli någon sovmorgon eller några långa lata kvällar. Nu blir det slit och släp ända fram till jul innan man får en lite längre ledighet igen. Det känns verkligen inte roligt men man kommer ju snabbt in i det igen som tur är och om man tänker på rykten som gått och artiklar man läst i tidningen kanske man är hemma igen snabbare än man anar.
 
Snart ska vi åka ut och hälsa på pappa, sedan får vi se vad som händer idag.
/Carros hörn av världen

Ett Foto I Timmen 11 augusti 2012

Då kör vi Efit då så här näst sista lediga dagen innan jobbat drar igång igen. Vi ni kika på fler Efit:ar eller kanske vara med själva klickar ni HÄR.
 
05.20: Vaknar till och går på toa.
07.50: Vaknar av att någon ligger och spinner bredvid min kudde.
08.50: Ska spraya in ugnen.
9.50: Har släppt ut katterna på framsidan.
10.50: Beudrar den första rosenskäran som slagit ut, de är väldigt sena i år.
11.50: Har tagit oss till Norrköping för att handla färg till Golfen på Söderbergs men de har visst stängt lördagar och söndagar över sommaren.
12.50: Har handlat lite på Ö&B.
13.50: Kommit hem och är vrålhungriga så det blir att värma rester från igår.
14.50: Det putsas och poleras i garaget.
15.50: Han är så fin min Gösta.
16.50: Har gått upp till Barrstigen för att hälsa på.
17.50: Det vankas grillat.
18.50: Här har vi precis ätit klart.
19.50: Ute på promenad.
20.50: Tänder lite mysljus.
 
Nu sätter jag punkt för denna gång, tack alla som följt min dag!
 
 
 
 
 
 
 
/Carros hörn av världen

Poolparty

Igår var vi bjudna på poolparty av Milla och Alex som är husvakt åt Alex föräldrar som är utomlands. Jag tog med presenterna jag köpt till Milla och mamma i Dalarna.
Vi hade tur med vädret.
Glasstajm.
När alla badat klart blev poolen åter stilla.
Slapping.
Kvällsmat förbereds.
Lilla Dagny tyckte vattnet i poolen var läskigt.
Det dukas i det mysiga uterummet.
Poolöverdraget ska på i solnedgången.
Kvällen avslutades med kortspel.
 
Tack för en trevlig eftermiddag och kväll!
 
 
 
/Carros hörn av världen

Orsa Björnpark

Nu ska man väl stå sig ett tag.
Denna morgon är solen framme och det är alldeles klart ut över sjön.
Promenad ner till Orsasjön.
Efter promenaden checkar vi ut och vinkar adjö till Kungshaga hotell, kanske ses vi igen men troligen inte.
Badplatsen vid Grönklitts camping ligger öde.
Vi besöker Orsa Björnpark.
Utsikten från Toppstugan.
Vi har stannat i Rättvik och äter lunch på en restaurang vid namnet: Stars.
Vi går ut på Långbryggan som är mer än 600 meter lång.
 
Efter det rullar vi hem. Våra dagar i Dalarna har varit helt underbara och jag hoppas att vi någon gång återvänder dit.
 
 
 
/Carros hörn av världen

Fulufjället

Igår skulle Fredrik äntligen både få se och vandra i ett fjäll, han vaknade tidigt och googlade fram vilken väg vi skulle åka.
Men först något annat som han oxå längtat efter och pratat om ända sedan vi kom upp hit: Frukostbuffén.
Vår utsikt från frukostbordet.
Morgonpromenad utanför hotellet.
Vi är på väg och har stannat vid en kraftstation.
Vi närmar oss.
Skulle du våga tälta i Mörkret?
Hitåt ska vi gå.
Det är i alla fall lätt att ta sig fram här.
Snart är vi framme vid Njupeskärsfallet.
Den lilla människan som ni ser nertill i bilden är Fredrik.
Fredrik sätter iväg högre upp på fjället men jag stannar nere vid fallet och leker med kameran.
Vägen tillbaka till parkeringen är väldigt vacker.
Sen lunch på Njupeskärsserveringen.
Vi tar en annan väg tillbaka mot Orsa.
Tillbaka i Sverige igen.
Kraftstationen från andra hållet.
Kvällsmat inne på en pizzeria i Orsa.
 
Idag kommer vi åka till min huvudattraktion med denna resa men först frukost.
 
 
 
/Carros hörn av världen

Dalarna here we come!

Vid halv 8-tiden åkte vi hemifrån igår för att göra den sista resan för denna sommar innan det är dax att börja jobba igen.
Efter ungefär fyra timmar i bilen stannade vi på ett mysigt rastställe för att äta vår matsäck.
Himlen är mestadels mörk när vi fortsätter.
Här stannade vi och shoppade en del.
Hotell Kungshaga som vi ska bo på.
Hotellet ligger ute på landsbygden så det är alldeles lungt och stilla, man hör knappt några ljud alls. Ingenting är särskilt modernt men det ger en mysig och lite gammeldags känsla.
Vi smaskar i oss lite läsk och godis som vi köpt på vägen.
Inne i Orsa och spanar runt lite.
Uteliggare eller?
Hmmm.
Besöker ett ställe som kallades för Storstupet.
Vägen ner till Helvetesfallet börjar här.
Någon liten har gått häe innan oss.
Vägen ner var besvärlig, lerig och hal. När man kommer ner går det inte ens att ta sig fram till fallet, antingen är det för lerigt eller för brant så jag inte kommer ner.
Vi har börjat leta efter någnt ställe där vi kan äta kvällsmat och kollar på vägen in campingen.
Det var så grunt längst ut vid flotten att man lätt skulle kunna kliva i från den.
Vi får bege oss ner till Mora för att äta.
 
Det var sista bilden från igår, nu väntar snart frukostbuffé.
 
 
 
 
 
/Carros hörn av världen

Presenterna

Av pappa och Irene fick jag några fler objekt till min kosamling.
De hade även en blomma med sig.
Millan och Alex hade köpt denna underbart söta vägglampa till mig.
 
Tack så mycket allihopa!
 
/Carros hörn av världen

Söndag

Morgonmyser med katterna.
Fredrik läser om någon flygkurs på Öland.
Går ner till våra gäster.
Frukost.
Ute i svampskogen.
Vi träffade på en väldigt kelig liten kattflicka.
Kaka är gott.
En sväng till Nosringen blev det oxå.
Fika hos mamma.
Svampen.
 
Fredrik är duktig och är på gymet nu men jag orkade inte idag, sparar mig till morgondagens pass istället.
 
 
/Carros hörn av världen

Lördag

Efter att jag satt ihop tårtan tog vi en promenad ut till Grännäs.
Det börjar bli mörkt på himlen när vi går tillbaka.
Vi får för att undvika regnskuren hoppa in på utställningen om hur det var I valdemarsvik förr.
Det regnar fortfarande när vi tittad klart så vi får vänta i porten en stund.
På eftermiddagen blev det fint igen och jag kunde ha mitt första födelsedagsfirande ute.
Efter att pappa och Irene åkt hem tog vi andra en promenad innan det var dax för grillning.
Lite nörderi i trädgården.
Ifån-flummare.
Innan läggdax vart det såklart lite Uno.
 
/Carros hörn av världen

Hallontårta

Nu har jag varit igång och fuskat ihop en tårta igen, denna gång med hallon.
 
Första lagret: Hallonsylt.
Andra lagret: Vaniljkräm.
Uppepå: Vispad grädde och färska hallon.
Överbliven grädde smakar alldelses utmärkt tycker Gösta.
 
 
/Carros hörn av världen

Någon som vet?

Någon därute som vet vad det här är för blomma? Tydligen något som var med i fröpåsen jag sådde i våras.
 
/Carros hörn av världen

Trädgårdsarbetet fortsätter

Varit mycket trädgårdarbete idag med en längre paus mitt på dagen då det blev för varmt uppe på berget.
I skuggan under äppelträdet vilar mina pluttar.
Det blev mera vilande när de gått in.
När vi på eftermiddagen fortsatte röjandet hittade Fredrik den här paddan, tyvärr hade han råkat hugga den i ett av frambenen med spaden.
Den här roten var inte att leka med.
Men han fick smaka på starka grejer.
Uppe på berget kan man praktikt nog rulla ihop ogräset.
På kvällen blev det alldeles vindstilla så vi grillade på några hamburgare.
 
 
/Carros hörn av världen

Hallmare

Har varit nere i Hallmare idag och hälsat på Reine och pojkarna.
 
Molly.
Fika.
Hallmare havsbad.
Ska ta en tur med båten ut till Grindö och köpa fisk.
Vi närmar oss.
På väg tillbaka.
Efter att ha badat i havet för andra gången i år var det gott med mat.
Njuter av kvällssolen och en kaffe.
 
Tack för idag Reine!
 
/Carros hörn av världen

Trädgården

Pappa har varit här idag och hjälpt oss att fälla träd.
Gösta och Benjamin var förstås oxå med.
När pappa åkt hem fortsatte Fredrik och jag att röja på berget.
Undrar vad husse gör däruppe.
Titta! Det fanns ett berg därunder.
 
 
 
/Carros hörn av världen
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!