Frukostscones
8 dl vetemjöl (jag tog hälften dinkelmjöl idag)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk (jag använde vanlig naturell yoghurt)
1 ägg
2 msk honung
50 g smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop filmjölk ägg och
honung i en annan. Tillsätt detta i mjölblandningen. Tillsätt smöret som
du skurit i småbitar.
3. Arbeta ihop detta till en deg.
4. Smörj en muffinsplåt och gör åtta små bullar av degen. Lägg dem i
muffinsplåten och grädda i ca 15 minuter.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop filmjölk ägg och
honung i en annan. Tillsätt detta i mjölblandningen. Tillsätt smöret som
du skurit i småbitar.
3. Arbeta ihop detta till en deg.
4. Smörj en muffinsplåt och gör åtta små bullar av degen. Lägg dem i
muffinsplåten och grädda i ca 15 minuter.
/Carros hörn av världen
Kommentarer
Anna säger:
Ska testa det där nu och äta till frukost!
// Kram