Saffranskladdkaka med glöggrädde
100 gram smör
100 gram vit choklad
0,5 gram saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och chokladen och häll sedan i saffranen. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner vaniljsocker och mjöl. Häll i chokladblandningen och rör om. Häll smeten i en lätt smörad form med avtagbar kant. Grädda i ungefär 10-12 minuter. Sikta över florsocker innan servering.
Glöggrädde
1 msk glögg per dl grädde (jag använde 2009 års glögg med smak av mandarin)
Vispa grädden först, ha i glöggen när grädden blivit lite hårdare.
100 gram vit choklad
0,5 gram saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och chokladen och häll sedan i saffranen. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner vaniljsocker och mjöl. Häll i chokladblandningen och rör om. Häll smeten i en lätt smörad form med avtagbar kant. Grädda i ungefär 10-12 minuter. Sikta över florsocker innan servering.
Glöggrädde
1 msk glögg per dl grädde (jag använde 2009 års glögg med smak av mandarin)
Vispa grädden först, ha i glöggen när grädden blivit lite hårdare.
/Carros hörn av världen
Kommentarer