Low carb-bröd med gojibär
1 limpa:
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 ½ msk malda brödkryddor
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt (jag valde att köra dem i mixern). Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke och häll över smeten i en smord brödform. Strö över solrosfrön och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en timme.
Har fått detta recept från Fredriks syster Viveka. Tack igen för det! Brödet blev supergott.
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 ½ msk malda brödkryddor
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka nötterna grovt (jag valde att köra dem i mixern). Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke och häll över smeten i en smord brödform. Strö över solrosfrön och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en timme.
Har fått detta recept från Fredriks syster Viveka. Tack igen för det! Brödet blev supergott.
/Carros hörn av världen
Kommentarer