Gratäng med zucchini, veggofärs och keso
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn 600 gram veggofärs i en stekpanna.
Blanda i tacokrydda och vatten (när man använder veggofärs får man använda minst dubbelt så mycket vatten som till köttfärs). Jag använde 2 msk av denna tacokrydda som finns att köpa på Ö&B.
Blanda ett paket krossade tomater, grovt hackad lök och 1 msk tomatpuré i en kastrull.
Krydda med oregano och svartpeppar. Låt puttra några minuter.
Skala och skiva en zucchini på längden.
Lägg färsen i botten på en ugnsform.
Lägg över zucchinin.
Täck med ett lager keso.
Häll över tomatsåsen och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.
Bryn 600 gram veggofärs i en stekpanna.
Blanda i tacokrydda och vatten (när man använder veggofärs får man använda minst dubbelt så mycket vatten som till köttfärs). Jag använde 2 msk av denna tacokrydda som finns att köpa på Ö&B.
Blanda ett paket krossade tomater, grovt hackad lök och 1 msk tomatpuré i en kastrull.
Krydda med oregano och svartpeppar. Låt puttra några minuter.
Skala och skiva en zucchini på längden.
Lägg färsen i botten på en ugnsform.
Lägg över zucchinin.
Täck med ett lager keso.
Häll över tomatsåsen och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.
/Carros hörn av världen
Kommentarer
Anonym säger:
Såg smarrigt ut!
// kram