Gratäng med zucchini, veggofärs och keso
Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn 600 gram veggofärs i en stekpanna.

Blanda i tacokrydda och vatten (när man använder veggofärs får man använda minst dubbelt så mycket vatten som till köttfärs). Jag använde 2 msk av denna tacokrydda som finns att köpa på Ö&B.

Blanda ett paket krossade tomater, grovt hackad lök och 1 msk tomatpuré i en kastrull.

Krydda med oregano och svartpeppar. Låt puttra några minuter.

Skala och skiva en zucchini på längden.

Lägg färsen i botten på en ugnsform.

Lägg över zucchinin.

Täck med ett lager keso.

Häll över tomatsåsen och toppa med riven ost.

Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.

Bryn 600 gram veggofärs i en stekpanna.

Blanda i tacokrydda och vatten (när man använder veggofärs får man använda minst dubbelt så mycket vatten som till köttfärs). Jag använde 2 msk av denna tacokrydda som finns att köpa på Ö&B.

Blanda ett paket krossade tomater, grovt hackad lök och 1 msk tomatpuré i en kastrull.

Krydda med oregano och svartpeppar. Låt puttra några minuter.

Skala och skiva en zucchini på längden.

Lägg färsen i botten på en ugnsform.

Lägg över zucchinin.

Täck med ett lager keso.

Häll över tomatsåsen och toppa med riven ost.

Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.
/Carros hörn av världen
Kommentarer
Anonym säger:
Såg smarrigt ut!
// kram