Veckans matlådor
Till kommande veckas matlådor har jag lagat en vegetarisk gryta.
Jag använde:
300 g av Icas sojafärs
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk grön currypaste
1 burk kokosmjölk
Vitlökspulver
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kikärter
½ blomkålshuvud
1 dl salta jordnötter
1 lime
Hacka lök och paprika. Fräs lök, paprika, färs och currypaste i smör i en kastrull/gryta i ungefär 2 - 3 minuter. Tillsätt kokosmjölk och buljong och låt småkoka i 5 minuter. Häll av kikärtorna. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Tillsätt kikärter och blomkål och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Tillsätt lite vitlökspulver. Rör ner jordnötterna precis innan du tar grytan från plattan. Garnera med limeklyftor.
4 lådor klara. Kan serveras med ris om man vill men jag äter den som den är.
Jag använde:
300 g av Icas sojafärs
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk grön currypaste
1 burk kokosmjölk
Vitlökspulver
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kikärter
½ blomkålshuvud
1 dl salta jordnötter
1 lime
Hacka lök och paprika. Fräs lök, paprika, färs och currypaste i smör i en kastrull/gryta i ungefär 2 - 3 minuter. Tillsätt kokosmjölk och buljong och låt småkoka i 5 minuter. Häll av kikärtorna. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Tillsätt kikärter och blomkål och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Tillsätt lite vitlökspulver. Rör ner jordnötterna precis innan du tar grytan från plattan. Garnera med limeklyftor.
4 lådor klara. Kan serveras med ris om man vill men jag äter den som den är.
/Carros hörn av världen
Kommentarer