Pizza
Idag blev det pizza till lunch. Ja ja, jag vet vad ni tänker: så gick det med hennes "nya nyttigare" liv. Men faktum är att jag bakade en LCHF-pizza och det blev helt underbart gott.
Pizzabotten:
120g Philadelphiaost
3 ägg 2 dl vispgrädde
Italiensk salladskrydda och vitlökspulver
5 dl riven ost
Tomatsås:
1 burk krossade tomater med chili
Oregano
1 tärning grönsaksbuljong
Topping:
1 orange paprika
1 gul lök
Kantareller
Oregano
Riven ost
Gör så här:
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ihop philliosten och äggen till en jämn smet. Tillsätt grädden, kryddorna och osten och vispa ordentligt.
* Bred ut smeten till en jämn botten på en plåt med bakplåtspapper.
* Grädda i ugnen 25 - 30 minuter.
* Under tiden kokar man ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
* Ta ut botten ur ugnen när den är färdig. Lägg på tomatsås och topping. Ställ in pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5 - 10 minuter.
Orginalreceptet hittar ni HÄR (jag ändrade lite).
Pizzabotten:
120g Philadelphiaost
3 ägg 2 dl vispgrädde
Italiensk salladskrydda och vitlökspulver
5 dl riven ost
Tomatsås:
1 burk krossade tomater med chili
Oregano
1 tärning grönsaksbuljong
Topping:
1 orange paprika
1 gul lök
Kantareller
Oregano
Riven ost
Gör så här:
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ihop philliosten och äggen till en jämn smet. Tillsätt grädden, kryddorna och osten och vispa ordentligt.
* Bred ut smeten till en jämn botten på en plåt med bakplåtspapper.
* Grädda i ugnen 25 - 30 minuter.
* Under tiden kokar man ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
* Ta ut botten ur ugnen när den är färdig. Lägg på tomatsås och topping. Ställ in pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5 - 10 minuter.
Orginalreceptet hittar ni HÄR (jag ändrade lite).
/Carros hörn av världen
Kommentarer