Rabarberkaka
150 g margarin
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rabarber skuren i bitar
1. Smält margarinet. Häll i mjölken och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och margarinblandningen i äggsmeten.
4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Fördela rabarberbitarna över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
Jag gjorde en likadan smet till men kom sedan på att min andra långpanna stod i diskmaskinen så det fick bli en omgång muffins istället.
(Rabarberna kom från vår egen trädgård)
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rabarber skuren i bitar
1. Smält margarinet. Häll i mjölken och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och margarinblandningen i äggsmeten.
4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Fördela rabarberbitarna över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
Jag gjorde en likadan smet till men kom sedan på att min andra långpanna stod i diskmaskinen så det fick bli en omgång muffins istället.
(Rabarberna kom från vår egen trädgård)
/Carros hörn av världen
Kommentarer