Blåbärsbröd
2 limpor
12 dl dinkelmjöl
4 dl rågkross
2 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 liter filmjölk
1 dl vatten
2 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Smörj två formar med flytande margarin och ströa med sesamfrön. Häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
12 dl dinkelmjöl
4 dl rågkross
2 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 liter filmjölk
1 dl vatten
2 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Smörj två formar med flytande margarin och ströa med sesamfrön. Häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
/Carros hörn av världen
Kommentarer
Jag säger:
Ska provsmaka snart:)