Blåbärsbröd
Har just gjort smeten till ett blåbärsbröd som jag hittat recept på i ett reklamblad från Hageby som kom för flera månader sedan. Väntar nu på att tvättmaskinen ska bli färdig så jag kan starta ugnen, vi kan nämligen inte ha båda igång samtidigt pga säkringen inte pallar det.
Detta behövs till två limpor:
12 dl dinkelmjöl
4 dl 4-kornskross
2 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 liter fil
Ett paket frysta blåbär
Flytande margarin till formarna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och blanda snabbt samman till en jämn smet. Fördela smeten i två smorda formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ungefär en timme.
Ska bli spännande att smaka ikväll.
Detta behövs till två limpor:
12 dl dinkelmjöl
4 dl 4-kornskross
2 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 liter fil
Ett paket frysta blåbär
Flytande margarin till formarna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner övriga ingredienser och blanda snabbt samman till en jämn smet. Fördela smeten i två smorda formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ungefär en timme.
Ska bli spännande att smaka ikväll.
/Carros hörn av världen
Kommentarer