Carros quornfärsbiffar
Har just gjort en stor omgång med quornfärsbiffar, alltid bra att ha i frysen.
Detta behöver du:
2,5 dl havregrädde
2 dl ströbröd
1,2 kg quornfärs
4 ägg
salt, svartpeppar samt valfria kryddor
Så här gör du:
Blanda havregrädden och ströbrödet i en bunke och låt stå i 5 minuter. Blanda i färsen, äggen, salt och peppar och rör om. Sedan går det att krydda som man vill, jag valde att använda chilipulver och lökpulver idag. Det kan vara ganska svårt att få biffarna att hålla ihop när man ska rulla dem så man får knåda ordentligt, lättast är att låta dem vara runda som köttbullar. Stek sedan i margarin på medelhög värme i ungefär 10 minuter, vänd på dem då och då.
Detta behöver du:
2,5 dl havregrädde
2 dl ströbröd
1,2 kg quornfärs
4 ägg
salt, svartpeppar samt valfria kryddor
Så här gör du:
Blanda havregrädden och ströbrödet i en bunke och låt stå i 5 minuter. Blanda i färsen, äggen, salt och peppar och rör om. Sedan går det att krydda som man vill, jag valde att använda chilipulver och lökpulver idag. Det kan vara ganska svårt att få biffarna att hålla ihop när man ska rulla dem så man får knåda ordentligt, lättast är att låta dem vara runda som köttbullar. Stek sedan i margarin på medelhög värme i ungefär 10 minuter, vänd på dem då och då.
/Carros hörn av världen
Kommentarer