Quornfiléer med broccoli och blomkål
4 portioner.
4 st quorfiléer
500 g djupfryst broccoli och blomkål
4 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 dl riven ost
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Låt grönsakerna tina och rinna av.
3. Lägg quornfiléerna i en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna.
4. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka upp under omrörning och låt såsen koka på svag värme i ungefär 3 minuter. Rör ner ost och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen.
5. Sätt formen mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
6. Servera med potatis, ris eller pasta.
Receptet har jag hittat i veckans Ica-reklamblad och i orginalreceptet ska det vara kassler istället för quorn. Jag hade även i en halv lök som blev över när Fredrik gjorde kvällsmat igår och jag tänker inte servera med potatis, ris eller pasta utan äta gratängen som den är.
Det såg gott ut!
Kram