Kanel- & äppelbullar

75 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1 dl farinsocker
1½ tsk kardemumma
7 dl vetemjöl
 
Fyllning:
75g rumsvarmt smör
3 äpplen (skalade och urkärnade)
½ dl farinsocker
2 tsk kanel
 
Till pensling:
1 lättvispad äggvita
3 msk farinsocker
 
Smält smöret, häll i mjölken och värm den till 37 grader. Rör ut jästen. Tillsätt salt, farinsocker och kardemumma. Använd en degblandare eller elvisp med degkrokar. Tillsätt mjölet men spara lite till kavling.Låt jäsa i 30 minuter. Skär äpplena i småbitar.
 Ta upp degen och knåda den på mjölat underlag. Kavla ut degen till en rektangel, ungerfär 40*50 cm. Bred ut smöret så jämnt det går. Fördela äppelbitarna därpå och strö över farinsocker och kanel. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i 20 lika stora bitar och lägg ut dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ytterligare 30 minuter.
 Pensla bullarna med lite äggvita och strö över farinsocker. Grädda en plåt i taget i 250 grader i 6 - 7 minuter. Låt svalna.
 
Receptet kommer från boken: Frukost och Brunch av Jonas Borssén. Man behöver inte alltid använda äpplen utan kan fylla bullarna med vad man känner för eller vad som finns i trädgården.
 
 
/Carros hörn av världen
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!